Malverzacije rukovodstva u preduzeću PIK Zemun!  Kako su radnici PIK Zemun ostali bez otpremnina?

Malverzacije rukovodstva u preduzeću PIK Zemun! Kako su radnici PIK Zemun ostali bez otpremnina?

16.11.2023. - 12:00, II sprat, Velika sala

Konferencija za novinare Predstavnika bivših radnika PIK Zemun

Otimačina njiva koje su radnici PIK Zemun dobili u naturalnom obliku po sporazumu o prestanku radnog odnosa 2005. godine na ime otpremnina. Privredni sud u Beogradu je doneo presudu 2017. godine da su navedeni sporazumi  ništavi i bez pravnog dejstva. Prvostepenu presudu je potvrdio Privredni apelacioni sud u Beogradu.

Nelegalna prodaja društvenog zemljišta u PIK Zemun od strane direktora i njihovih saučesnika u periodu 1990-2015. godine. U navedenom periodu prodali su 2000 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta za individualnu gradnju porodičnih kuća, malu privredu i industrijsku zonu.

Malverzacije sa prodajom žive stoke (farma muznih krava). Direktori i predsednici UO PIK Zemun od 1990-2015. godine ostvarili su ličnu finansijsku korist od prodaje zemljište u iznosu od 150-200 miliona maraka.

Javnim nadmetanjem 6. oktobra ove godine u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika prodato je 583 grla stoke iako su svesni da se vrednost stečajne imovine ne sme umanjivati do aukcijske prodaje.

Radnici PIK Zemun traže da se oglasi Republičko javno tužilaštvo i da se procesuiraju bivši direktori kao i njihovi saučesnici koji su malverzacijama uništili PIK Zemun i gurnuli ga u stečaj.

Vršilac dužnosti direktora PIK Zemun Dejan Kranjčević je 2005. godine podelio radnicima sporazume o prestanku radnog odnosa a potom i proneverio 2,5 milijarde dinara tvrde bivši radnici PIK Zemun i ujedno traže da nadležni organi ispitaju da li je u celom postupku bilo trgovine uticajem od strane pojedinih tužilaca, sudova, pripadnika MUP-a i pojedinih pripadnika vlasti.

Govore bivši radnici PIK Zemun: 

  • Goran Ristić

Događaj/konferencija se može pratiti uživo preko Web portala Medija centra, YouTube kanala i Facebook stranice Medija centra:

Live FB: www.facebook.com/medija.centar/live

Live YT: www.youtube.com/user/MCBeograd

Medija centar: https://mc.rs/uzivo

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.