Konferencija za novinare  Saveza za jednaka prava LGBTI osoba na Zapadnom Balkanu i u Turskoj - ERA

Konferencija za novinare Saveza za jednaka prava LGBTI osoba na Zapadnom Balkanu i u Turskoj - ERA

19.10.2020. - 10:00, II sprat, Mala sala

Predstavljanje mid-term izveštaja o dosadašnjoj  primeni preporuka u okviru III ciklusa Univerzalnog periodičnog pregleda stanja ljudskih prava Ujedinjenih nacija (UPR) koje se odnose na LGBTI osobe u Republici Srbiji

Položaj LGBTI osoba u Srbiji i dalje nije adekvatno uređen u Republici Srbiji. Postojeći zakonski okvir i javne politike se neadekvatno primenjuju, a usvajanje nedostajućih pravnih normi koje bi unapredile njihov položaj se godinama odlaže.

U okviru III ciklusa Univerzalnog periodičnog pregleda stanja ljudskih prava Ujedinjenih nacija (UPR) Srbija je početkom 2018. godine dobila 197 preporuka, od kojih se šest specifično odnose na LGBTI osobe. Svih šest preporuka podržane su od strane Republike Srbije, ali njihova implementacija se ne sprovodi.

Govore:

  • Vuk Raičević, pravnik Beogradskog centra za ljudska prava i konsultant ERA

  • Ana Janković Jovanović, UN Tim za ljudska prava u Srbiji

  • Dragana Todorović, ko-direktorka ERA

  • Stefan Šparavalo, Da se zna! i član Upravnog odbora ERA

ERA - Savez za jednaka prava LGBTI osoba na Zapadnom Balkanu i u Turskoj (ERA) je sa šest svojih članica - organizacija iz Srbije izradila izveštaj o dosadašnjoj primeni ovih šest preporuka, koji želimo da vam predstavimo na konferenciji za medije.

Obezbeđen je prevod sa srpskog na engleski jezik.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.