Analiza rezultata ovogodišnjeg konkursa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda

Analiza rezultata ovogodišnjeg konkursa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda

29.06.2021. - 11:00, II sprat, Mala sala

Pozivamo vas na konferenciju za medije na kojoj će biti prezentirane analize rezultata ovogodišnjeg konkursa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. Asocijacija NKSS već petu godinu za redom vrši monitoring raspodele sredstava na ova dva konkursa koja su od izuzetnog značaja za funkcionisanje organizacija koje deluju u polju savremene kulture i umetnosti. Ove analize su tokom godina razotkrile trendove implicitnih javnih politika, kao i povremenih manipulacija.

Na konferenciji će takođe biti predstavljene delatnosti Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije u narednom periodu. Ove aktivnosti uključuju realizaciju projekta “Rodna ravnopravnost rađa kulturnu raznolikost” koji je podržan od strane UNESCO Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost; projekta “SHAKIN (Deljenje znanja podređenih kroz međunarodnu kulturnu saradnju)” u kojem Asocijacija učestvuje kao jedan od 6 partnera iz 4 evropske zemlje podržanog od strane ERASMUS programa; i projekta “Novi prostori kulture i mreže kao pokretači inovativnog i održivog razvoja regionalne saradnje”, čija se realizacija odvija u okviru programa Kreativna Evropa, kojim rukovodi Regionalna platforma za kulturu Kooperativa, a Asocijacija NKSS je partner. 

Učesnici konferencije su:

  • dr Predrag Cvetičanin
  • Aleksandar Popović
  • Mirjana Dragosavljević

Događaj/konferencija se može pratiti uživo preko Web portala Medija centra, YouTube kanala i Facebook stranice Medija centra:

Live FB: www.facebook.com/medija.centar/live

Live YT: www.youtube.com/user/MCBeograd

Medija centar: https://mc.rs/uzivo

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.