KONFERENCIJA: "PODELI ZNANJE - KA RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI U REGIONU“ (Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija)

KONFERENCIJA: "PODELI ZNANJE - KA RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI U REGIONU“ (Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija)

18.09.2023. - 11:00, I sprat, Velika sala

Konferencija Evropskog pokreta u Srbiji

Evropski pokret u Srbiji sa zadovoljstvom Vas poziva da učestvujete u konferenciji: „Podeli znanje – Ka rodnoj ravnopravnosti u regionu (Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija)“, koja će biti organizovana u ponedeljak, 18. septembra 2023. godine u Beogradu u cilju promocije regionalne saradnje u mentorskim programima za osnaživanje položaja žena u regionu.

Konferencija će biti prilika za razgovor o potencijalima za jačanje regionalne saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti, kao i rezultatima i perspektivama regionalizacije mentorskog programa za žene Podeli svoje znanje. Glavni rezultat prve faze projekta ”Razvoj uslova za regionalnu implementaciju mentorskog programa za žene Podeli svoje znanje – Bosna i Hercegovina”, predstavlja i uspostavljanje saradnje između organizacija civilnog društva u Srbiji i Bosni i Hercegovini u zajedničkoj realizaciji programa.

Prvi deo konferencije biće posvećen razgovoru o načinima jačanja saradnje među ženama i ženske solidarnosti, dok će drugi deo konferencije obeležiti razmena uvida o potencijalima za zajedničke poduhvate u izgradnji kapaciteta i povezanosti žena u regionu. Na kraju, događaj će upriličiti i okupljanje Alumni kluba Podeli svoje znanje koji broji preko 200 aktivnih članica koje će predvoditi ovogodišnje učesnice. U okviru ove sesije predstaviće se neke od ovogodišnjih mentorina sa idejama na kojima rade. Pored predstavljanja svojih projekata govoriće i o programu Podeli svoje znanje i tome kako je mentorski
odnos unapredio njihov rad.

Vaše učešće na konferenciji doprinelo bi zajedničkoj prilici za razmenu informacija, uspostavljanje i jačanje ženske mreže u regionu, te ostvarivanju potencijala za zajedničku saradnju u oblasti osnaživanja žena i rodne ravnopravnosti.

Najljubaznije Vas molimo da svoje učešće na konferenciji prijavite do četvrtka, 14. septembra 2023. godine popunjavanjem online formulara za prijavu.

Na prvom panelu »Ženskom solidarnošću do jačanja položaja žena« govore:

 • Holly Zardus, Ataše za kulturu, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji
 • Plamena Halacheva, Zamenica šefa delegacije EU u Srbiji
 • Brankica Janković, Poverenica za ravnopravnost, Republika Srbija
 • Jasminka Džumhur, Ombudsmanka, Bosna i Hercegovina
 • Jadranka Milićević, Direktorka Fondacija Cure, Bosna i Hercegovina
 • Moderacija: Dragana Đurica, Evropski pokret u Srbiji  

Na drugom panelu »Podeli svoje znanje u regionu« govore:

 • Daliborka Uljarević, Centar za građansko obrazovanje, MNE
 • Gorica Ivić, Fondacija Udružene žene Banja Luka, BiH
 • Ranka Ninković Papić, Fondacija za socijalno uključivanje, BiH
 • Valentina Petrovska Disoska, Nacionalna platforma za žensko preduzetništvo NPWE, MCD
 • Zorana Milovanović, Evropski pokret u Srbiji, SRB
 • Moderacija: Zorana Antonijević, ekspertkinja za rodnu ravnopravnost i alumni programa PSZ 

Obezbeđen je simultani prevod (srp-eng-srp).

Evropski pokret u Srbiji konferenciju „Regionalna saradnja za rodno ravnopravniji region (Crna Gora, Bosna iHercegovina i Srbija)“ realizuje u okviru projekta ”Razvoj uslova za regionalnu implementaciju mentorskog programa za žene Podeli svoje znanje – Bosna i Hercegovina”, koji podržava Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji. Cilj projekta je regionalizacija mentorskog programa za žene „Podeli svoje znanje“ i izgradnja regionalne ženske mreže.

Agenda događaja (.pdf)

POZIV-INVITATION

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.