Istraživanje Zdravlje mladih: Položaj i potrebe mladih u Republici Srbiji

Istraživanje Zdravlje mladih: Položaj i potrebe mladih u Republici Srbiji

24.12.2021. - 14:00, II sprat, Velika sala

Konferencija za novinare Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS)

Prethodna 2020. i trenutna 2021. su godine u kojima je živote svih, pa tako i mladih obeležila pandemija COVID-19. U tom periodu shvatili smo da zdravlje ne predstavlja samo odsustvo bolesti, već i stanje potpunog fizičkog, duševnog i socijalnog blagostanja, a mladi su društvena grupa sa specifičnim problemima i potrebama, te je temi njihovog zdravlja potrebno posvetiti veću pažnju.

Iz tog razloga je Krovna organizacija mladih Srbije sprovela istraživanje pod nazivom Istraživanje Zdravlje mladih: Položaj i potrebe mladih u Republici Srbiji, koje analizira i mapira perspektivu i položaj mladih ljudi u oblasti zdravlja, ali i nastoji da ukaže pažnju relevantnim institucijama i akterima omladinske politike na ključne preporuke za unapređenje javnih politika u oblasti i pružanje adekvatne sistemske podrške mladima.

Istraživanje prikazuje kako mladi percipiraju sopstveno zdravlje, njihova iskustva sa vakcinacijom i COVID-19 pandemijom, kakve stilove života vode, kao i koliko brinu o svom fizičkom i mentalnom zdravlju ali i pruža konkretne preporuke kako se zdravlje mladih uz podršku institucija može unaprediti.

U istraživanju je učestvovalo 1.021 mladih ispitanika i ispitanica iz cele Srbije, a ono je spovedeno u okviru programa Zdravo Dvadesete uz podršku Galenike a.d. Beograd.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati programsku koordinatorku KOMS-a, Anju Jokić na broj telefona +381 69 738 443 ili na mejl adresu anja.jokic@koms.rs. Za izjave će nakon događaja na raspolaganju biti članovi/ce KOMS tima.

Događaj/konferencija se može pratiti uživo preko Web portala Medija centra, YouTube kanala i Facebook stranice Medija centra:

Live FB: www.facebook.com/medija.centar/live

Live YT: www.youtube.com/user/MCBeograd

Medija centar: https://mc.rs/uzivo

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.