Istraživanje "Identifikovanje prepreka za ostvarivanje održivosti stambenih rešenja izbeglica iz bivših jugoslovenskih republika"

Istraživanje "Identifikovanje prepreka za ostvarivanje održivosti stambenih rešenja izbeglica iz bivših jugoslovenskih republika"

10.09.2020. - 12:00, I sprat, Velika sala

Konferencija za medije Udruženja građana „Snaga prijateljstva“ - Amity  i Centra za regionalizam

Postali smo opet svoji na svome 

Udruženje građana „Snaga prijateljstva“ - Amity  i Centar za regionalizam pozivaju Vas na Konferenciju za medije

na kojoj žele da Vam predstave anketno istraživanje kojim prikupljaju informacije od direktnih korisnika Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RSP). Anketno istraživanje je razvijeno unutar projekta, koji su podržali OEBS i UNHCR i ono će poslužiti Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije, kao vodećoj instituciji odgovornoj za sprovođenje Projekta stambenog zbrinjavanja u Srbiji, u okviru RSP-a, da sagleda situaciju u pogledu dugoročnih održivih rešenja za stambena pitanja. Svrha je identifikovati prepreke za ostvarivanje održivog rešenja i bolju pripremu stambenih rešenja u budućnosti, koji će izbeglicama iz bivših jugoslovenskih republika obezbediti lakši pristup pravima koja imaju i svi ostali članovi zajednice.

Do sada je isporučeno nešto više od četiri hiljade od preko sedam hiljada stambenih rešenja, a anketiranje pokazuje da su korisnici Programa uglavnom zadovoljni podrškom koju su dobili za svoje stambeno rešenje, ali i da imaju izazove svakodnevnog življenja, kakve ima i domicilno stanovništvo.

Na konferenciji će govoriti:

  • Aleksandar Popov, direktor Centra za regionalizam
  • dr Elena Maksimović, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije
  • prof. dr Slobodan Cvejić, konsultant OEBS-a za istraživanje
  • Marko Viljevac, korisnik Regionalnog stambenog programa iz Rume
  • mr Nadežda Satarić, predsednica Upravnog odbora Amity-ja 

 

Za dodatne informacije možete se obratiti mr Nadeždi Satarić na telefon: 011/66-90-122 ili na mejl: nada@amity-yu.org

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.