Hajde da se borimo protiv zagađenja vazduha ali da ne zaboravimo  klimatske promene!

Hajde da se borimo protiv zagađenja vazduha ali da ne zaboravimo klimatske promene!

03.03.2021. - 11:00, II sprat, Mala sala

Konferencija za novinare Centra za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) 

Strateška pitanja razvoja energetike u kontekstu problema zagađenja životne sredine, klimatskih promena  i drastičnog ugrožavanja pravne sigurnosti u Srbiji

Poslednjih nekoliko godina u Srbiji se vodi vrlo važna kampanja za poboljšanje kvaliteta vazduha gde je jedna od centralnih tema pitanje usklađivanja postrojenja Elektroprivrede Srbije sa obavezama redukcije zagađenja vazduha vode i drugih medijuma životne sredine.

Ipak, u žaru borbe zaboravlja se da je pretežnija i daleko veća obaveza dekarbonizacija elektro energetike koja osim ekoloških ima i dugoročne vrlo važne ekonomske i društvene posledice.

O opasnostima po životnu sredinu, društvo i ekonomiju Srbije koja dolazi od pogrešno fokusirane  kampanje borbe za ČIST VAZDUH te o konfliktnim agendama investicione politike EPS i o ogromnim dugoročnim posledicama koje iz ove dve pojave proizlaze po društvo i državu govoriće:

Kalmar Zvezdan, Centar za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) kordinator za energetiku i klimatske promene CEKOR-a

Događaj/konferencija se može pratiti uživo preko Web portala Medija centra, YouTube kanala i Facebook stranice Medija centra:

Live FB: www.facebook.com/medija.centar/live

Live YT: www.youtube.com/user/MCBeograd

Medija centar: https://mc.rs/uzivo

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.