Borba profesora širom Srbije protiv bezakonja  u školskim ustanovama

Borba profesora širom Srbije protiv bezakonja u školskim ustanovama

31.08.2023. - 11:00, II sprat, Velika sala

Dok nas vlast uverava da je sve spremno za početak nove školske godine, oni koji dolaze iz sektora prosvete mogu da posvedoče da se nisu rešili ni stari, a kamoli novi problemi.

Profesori i profesorke iz više gradova u Srbiji svedoče o problemima sa kojima se suočavaju i privatno i poslovno zato što su ukazivali na loše strane našeg sistema obrazovanja – na mobing, na rad mimo zakona, ili se nad njima vrši pritisak zato što su javno iznosili svoje političke stavove.

Govornici će prisutnim predstavnicima medija ukazati na različite probleme koji postoje u radu školskih ustanova u Srbiji i predstaviti dokaze o tome kako se iste institucije kao poslodavci ophode prema njima zato što su ukazivali na loš rad pojedinih organa. Neki od slučajeva su svoje epiloge imali i na sudu dok su neki profesori u potrazi za pravdom posegli i za štrajkom glađu.

Podršku profesorima i profesorkama će dati i lideri i poslanici iz opozicionih stranaka.

Govore: 

    • Živadin Disić, profesor istorije u OŠ „Sveti Sava“, Niš;

    • dr Blagoje Dimitrijević, Fakultet veterinarske medicine, Beograd;

    • dr Sunčica Ivanović, Akademija vaspitačko medicinskih studija - Odsek medicinskih studija u Ćupriji;

    • dr Goran Stojićević, Akademija strukovnih studija, Šabac

Događaj/konferencija se može pratiti uživo preko Web portala Medija centra, YouTube kanala i Facebook stranice Medija centra:

Live FB: www.facebook.com/medija.centar/live

Live YT: www.youtube.com/user/MCBeograd

Medija centar: https://mc.rs/uzivo

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.