"Zanemarena ljudska prava starijih tokom pandemije"

"Zanemarena ljudska prava starijih tokom pandemije"

15.06.2021. - 13:00, II sprat, Velika sala

Konferencija za novinare Udruženja građana „Snaga prijateljstva“ - Amity

Zlostavljanje i zanemarivanje starijih osoba najskrivenija su i nedovoljno prijavljivana i rešavana kršenja njihovih ljudskih prava tokom pandemije

Udruženje građana „Snaga prijateljstva“ – Amity, Vas poziva na Konferenciju za medije na kojoj želi da skrene pažnju javnosti da su potrebe i prava starijih osoba, ne-kovid pacijenata, bila u drugom planu sve vreme trajanja pandemije. U najboljoj želji da država zaštiti starije osobe kao visoko rizičnu grupu od oboljevanja od ovog virusa, što je i postignuto, dovela ih je u veće zdravstvene rizike nego što je sam uzročnik pandemije, čime su nenamerno zanemarene njihove potrebe i čime se vrši psihološko nasilje nad njima. 

Na Konferenciji ćemo uputiti preporuke nadležnima, kako se iste greške ne bi pravile i pri budućim sličnim krizama i vanrednim situacijama poput ove sa pandemijom COVID-19.

Na konferenciji će govoriti:

  • Kristina Dragišić, Caritas „Sv. Anastazija“, Sremska Mitrovica

  • Marta Sjeničić, Institut društvenih nauka, Beograd

  • Tatjana Prijić, Stručna služba Poverenika

  • Nadežda Satarić, Amity 

Troškovi realizovanja ove konferencije za medije su pokriveni kroz Projekat: „Za poštovanje prava starijih tokom pandemije“ koji Amity realizuje u partnerstvu sa Caritasom „Sv. Anastazija“, Sremska Mitrovica, za koji je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“, koji sporovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. 

Za dodatne informacije možete se obratiti mr Nadeždi Satarić na telefon: 063/8-108-600 ili na mejl: nada@amity-yu.org

Događaj/konferencija se može pratiti uživo preko Web portala Medija centra, YouTube kanala i Facebook stranice Medija centra:

Live FB: www.facebook.com/medija.centar/live

Live YT: www.youtube.com/user/MCBeograd

Medija centar: https://mc.rs/uzivo

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje propisanog rastojanja u sali, kao i ograničenog broja prisutnih.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.