"Regionalne ekonomske integracije Zapadnog Balkana: međunarodnopravni i ekonomski aspekti  inicijative Otvoreni Balkan"

"Regionalne ekonomske integracije Zapadnog Balkana: međunarodnopravni i ekonomski aspekti inicijative Otvoreni Balkan"

29.06.2023. - 09:00, II sprat, Velika sala

Konferencija za novinare Beogradskog međunarodnopravnog kruga

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavestimo da Beogradski međunarodnopravni krug nastavlja sa objavljivanjem specijalizovanih stručnih studija na aktuelne teme!

U okviru projekta "Regionalne ekonomske integracije Zapadnog Balkana: međunarodnopravni i ekonomski aspekti inicijative Otvoreni Balkan" koji podržava Fondacija za otvoreno društvo, Srbija, 29. juna 2023. godine u 9 časova organizujemo promociju istoimene Studije u prostorijama Medija Centra.

Iako je sada već objavljeno nekoliko studija i stručnih radova na temu Otvorenog Balkana, ova Studija ima drugačiji pristup i pokušava da neostrašćeno istraži i potencijal i nedostatke pomenute inicijative. Dodatno, ona sadrži i konkretne preporuke za donosioce političkih odluka u ovoj oblasti. Naša Studija o Otvorenom Balkanu smešta ovu inicijativu u širi kontekst regionalne ekonomske saradnje/integracije na Zapadnom Balkanu. Mnogi njeni zaključci, uključujući i istraživanje o motivima i preduslovima za uspešnu regionalnu saradnju, mogu stoga biti iskorišćeni i za vrednovanje drugih, već postojećih, kao i za potencijalne nove inicijative koje imaju sličan cilj.

Autori Studije, doc. dr Aleksandar Milošević i prof. dr Miloš Hrnjaz, obojica sa Univerziteta u Beogradu – Fakulteta političkih nauka, će 29. juna predstaviti sadržinu Studije i njene osnovne zaključke i konkretne preporuke.

Promociji možete prisustvovati i onlajn tako što ćete se najpre registrovati na krug@bmk.org.rs nakon čega ćete dobiti i link za sam događaj.

Videćemo se!

Sadržinu Studije i njene osnovne zaključke i konkretne preporuke predstaviće 

autori Studije:

  • doc. dr Aleksandar Milošević, Univerzitet u Beogradu – Fakulteta političkih nauka
  • prof. dr Miloš Hrnjaz, Univerzitet u Beogradu – Fakulteta političkih nauka

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.