"Rasprava o budžetu nova manipulacija gradske vlasti Beograda"

"Rasprava o budžetu nova manipulacija gradske vlasti Beograda"

20.11.2020. - 10:00, II sprat, Velika sala

Konferencija za novinare Inicijative Ne davimo Beograd i Srce Grada

Gradska vlast na čelu sa Goran Vesićem uputila je građanima Beograda poziv da učestvuju u javnoj raspravi o budžetu grada za predstojeću godinu. Uz račune Infostana, građani i građanke dobili su letak sa besramnom promocijom vladajuće stranke i pozivom da dostave svoje predloge, šta bi trebalo da se nađe u budžetu. Ovo nije prvi put da režim Srpske napredne stranke pokušava da manipuliše mehanizmima uključivanja građana u donošenje odluka i da njih napravi alate za sopstvenu promociju. Suočeni sa činjenicom da građani sve glasnije zahtevaju da se pitaju o javnim sredstvima, nameštenim glasanjima, netransparentnim procesima i bizarnim neobavezujućim izjašnjavanjima, gradska vlast pokušava da se prikaže kao neko ko uvažava potrebe građana.

Učesnici okruglog stola govoriće kako o zloupotrebama vladajućeg režima, tako i o načinima da se građani zaista uključe u donošenje odluka o sopstvenom okruženju.

Ne davimo Beograd se u svom programu jasno zalaže za uvođenje inovativnih metoda za suštinsko uključivanje javnosti i u odlučivanje o budžetskim prioritetima i u kontrolu realizacije budžeta.

Na okruglom stolu govore: 

  • Biljana Đorđević, Ne davimo Beograd 

  • Đorđe Miketić, Srce grada

  • Nebojša Zelenović, bivši gradonačelnik Šapca

  • Dobrica Veselinović, Ne davimo Beograd

 

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.