"Pokušaj razumevanja anti-zapadne propagande u Srbiji"

"Pokušaj razumevanja anti-zapadne propagande u Srbiji"

24.09.2020. - 11:00, II sprat, Velika sala

Okrugli sto Atlantskog Saveta Srbije pod pokroviteljstvom Ambasade SAD u Beogradu

U okviru projekta „Medijska pismenost“,  Atlantski Savet Srbije organizuje okrugli sto (tribinu) pod nazivom „Pokušaj razumevanja anti-zapadne propagande u Srbiji“.

Snažna anti-zapadna propaganda u Srbij ugrožava, a neki put i parališe, evro-atlantske integracije praveći konfuziju, strah i eroziju poverenja u Zapad i njegove demokratske institucije. Srpski tabloidi, medijski aktivisti, javni radnici aktivno šire njihovu, pretpostavljmo ličnu, pro-rusku propagandu za koju, u većini slučajeva, smatramo da nema podršku ruske države.

Tribina treba da istraži poreklo i razloge anti-zapadne propagande i pokuša da istraži odakle protivrečnost između proklamovanih državnih strateških ciljeva kao što je integracija u EU I anti-zapadne histerije koja se, uglavnom, promoviše kroz medije i javne institucije.  Kakvi su istorijski koreni ovakvih nesaglasnosti, šta su interesi promotera ovakvih aktivnosti i kakve opasnosti mogu proisteći iz toga po državne interese Srbije.

Učesnici tribine su naši najeminentniji novinari i poznavaoci medijske scene:

  • Boško Jakšić
  • Zoran Sekulić
  • Milivoje Mihajlović
  • Zoran Panović

 Poštujući mere zaštite od koronavirusa, ovu tribinu će pratiti petnaest studenata sa Fakulteta političkih nauka, žurnalistike koji će sedeti na obaveznoj razdaljini sa maskama, kao i novinari koji će pratiti ovu tribinu.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.