"Nikada nije prerano niti prekasno za smanjenje rizika od demencije"

"Nikada nije prerano niti prekasno za smanjenje rizika od demencije"

21.09.2023. - 12:00, II sprat, Mala sala

Nedostaje nam prevencija  bolesti kao i podrška obolelima i srodnicima koji brinu o njima

Konferencija za novinare Srpskog udruženja za Alchajmerovu bolest

Srpsko udruženje za Alchajmerovu bolest Vas poziva na Konferenciju za medije na kojoj želi da, na Svetski dan borbe protiv Alchajmerove bolesti, skrene pažnju javnosti na značaj prevencije demencije i na izazove i probleme sa kojima se suočavaju osobe obolele od demencije i srodnici koji brinu o njima.

Uputiće apel nadležnima za nužnost hitnog razvoja usluga i servisa u lokalnoj zajednici za obolele od demencije i srodnike koji brinu o njima, kao i za nužnost donošenja Nacionalnog plana za borbu protiv demencije.

Troškovi realizovanja ove konferencije za medije su pokriveni iz budžeta Republike Srbije kroz Projekat: „Podrška porodicama obolelih od demencije i obolelima “ koji Srpsko udruženje za Alchajmerovu bolest realizuje u partnerstvu sa Udruženjem za Alchajmerovu bolest Niš i udruženjem “Laris” iz Čačka, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Na konferenciji će govoriti: 

Prim. dr.sci Aleksandra Milićević Kalašić, Zavod za gerijatriju i palijativno zbrinjavanje 

Bojana Toljić, neformalni negovatelj, Srpsko udruženje za Alchajmerovu bolest

Radmila Urošević, Neformalna mreža podrške porodicama obolelih od demencije

mr Nadežda Satarić, Srpsko udruženje za Alchajmerovu bolest 

Za dodatne informacije možete se obratiti Jeleni Konstadinović na telefon: 011/66-71-523 ili na mejl: suab.srbija@gmail.com

Događaj/konferencija se može pratiti uživo preko Web portala Medija centra, YouTube kanala i Facebook stranice Medija centra:

Live FB: www.facebook.com/medija.centar/live

Live YT: www.youtube.com/user/MCBeograd

Medija centar: https://mc.rs/uzivo

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.