"Javno čitanje izveštaja o kvalitetu vazduha u Republici Srbiji 2021. godine: Rečeno i prećutano"

"Javno čitanje izveštaja o kvalitetu vazduha u Republici Srbiji 2021. godine: Rečeno i prećutano"

20.12.2022. - 12:00, II sprat, Velika sala

Nacionalna ekološka asocijacija (NEA) i Centar za održivi razvoj Srbije (CORS) vas pozivaju na “Javno čitanje izveštaja o kvalitetu vazduha u Republici Srbiji: Rečeno i prećutano” koje će se održati u utorak 20. decembra 2022. godine sa početkom u 12 časova u Medija Centru, Terazije 3, Beograd.

Šta je u Izveštaju o kvalitetu vazduha rečeno, a šta prećutano govoriće:

  • Milenko Jovanović, Nacionalna ekološka asocijacija
  • Dejan Lekić, Nacionalna ekološka asocijacija
  • prof Dragan Jovanović, Nacionalna ekološka asocijacija
  • Viša Tasić, Nacionalna ekološka asocijacija, Bor orologi replica svizzeri
  • Elizabet Paunović, Nacionalna ekološka asocijacija
  • Nikola Krstić, Pokret Tvrđava, Smederevo
  • Vladimir Radosavljević, iRevolucija, Valjevo

Moderatorka: Nataša Gligorijević, CORS/NKEU

Agencija za zaštitu životne sredine (SEPA) objavila je Izveštaj o stanju kvaliteta vazduha u Srbiji za 2021. godinu. Otvorena su brojna pitanja na koja građanima mora da se odgovori. Na koji način se ocenjuje kvalitet vazduha u Srbiji, da li su i zašto nisu obuhvaćeni svi gradovi u Srbiji? Zašto je sporan deo Izveštaja koji se odnosi na ocene kvaliteta vazduha za zone Srbija i Vojvodina? Ima li Srbija strateški pristup poboljšanju kvaliteta vazduha? Imajući u vidu da Republika Srbija poslednjih godina privlači pažnju svetske javnosti zahvaljujući lošem kvalitetu vazduha, organizacije civilnog društva i stručnjaci koji se bave ovim pitanjima daće osvrt na izveštaj i preporuke za unapređenje stanja kvaliteta vazduha u Srbiji.

Javno čitanje se organizuje u saradnji sa Nacionalnim konventom o EU (NKEU), međusektorskom grupom za održivi razvoj NKEU, uz podršku Ambasade Nemačke u Beogradu i Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.