“Analiza rizika - društveni i ekološki rizici u poslovnom kontekstu Srbije”

“Analiza rizika - društveni i ekološki rizici u poslovnom kontekstu Srbije”

19.07.2024. - 10:00, I sprat, Velika sala

Predstavljanje studije u okviru projekta Inicijativa za globalnu solidarnost (IGS) Nemačke razvojne saradnje (GIZ)

Od 1. januara 2023. godine, nemački zakon o dužnoj pažnji u lancima snabdevanja (ZDPLS) zahteva od velikih nemačkih kompanija da analiziraju društvene i ekološke rizike u svojim globalnim operacijama.

Kompanije sa više od 1000 zaposlenih su obavezne da analiziraju rizike u svojim lancima snabdevanja, sprovode preventivne ili korektivne mere i kontinuirano prate njihovu efikasnost.

Analiza rizika

S obzirom na stratešku poziciju Srbije i njenu ulogu u lancima snabdevanja mnogih nemačkih korporacija, studija o rizicima u Srbiji ima za cilj da istakne relevantne društvene i ekološke rizike i podrži razumevanje uticaja nemačkog zakona na poslovnu praksu u Srbiji.

Uvidi dobijeni iz ove studije mogu značajno doprineti ublažavanju rizika i promovisanju etičkog poslovnog ponašanja. Razumevanje društvenih i ekoloških rizika specifičnih za Srbiju je ključno za nemačke kompanije i njihove srpske dobavljače, kao i za srpske firme koje posluju na tržištu EU. Ovo razumevanje je od suštinskog značaja za informisanje donošenja odluka, ublažavanje rizika, negovanje odgovorne poslovne prakse i promovisanje održivosti.

Pridružite nam se na predstavljanju studije o analizi rizika u Srbiji, na kojoj će govoriti:

·         Johanna Wohlmeyer, koordinatorka, Inicijativa za globalnu Solidarnost

·         Svetlana Damnjanović iz Combeo Consulting, predstavljanje primarnih nalaza

·         Sonja Tošković, Beogradski centar za ljudska prava, pregled poslovnog okruženja i oblasti ljudskih prava u Srbiji

Nakon uvodnih izlaganja, održaće se interaktivna sesija pitanja i odgovora na kojoj će se razgovarati o nalazima i istražiti dalje implikacije. 

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite do 17. jula 2024. godine, na sledeću imejl adresu: patrick.zuell@giz.de - Patrick Zuella.

Obezbeđen simultani prevod. 

Konferenciju/događaj možete pratiti uživo preko Web portala Medija centra, Youtube kanala i Facebook stranice

Live Medija centar: https://mc.rs/

Live YT: https://www.youtube.com/@MCBeograd/streams

Live FB: https://www.facebook.com/medija.centar/live_videos

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.