Đilas odgovorio Politici: Sa uhapšenim Menendezom videli smo se tokom posete Senatu
Foto: Medija centar Beograd

Đilas odgovorio Politici: Sa uhapšenim Menendezom videli smo se tokom posete Senatu

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da su se "predstavnici SSP sa američkim senatorom Bobom Menedezom videli samo jednom i to prilikom posete Senatu u kome je Menendez obavljao funkciju predsednika Spoljnopolitičkog odbora".

Đilas je time, kako je saopštio SSP, odgovorio na pitanje lista Politika o tome „kakve su veze SSP sa Bobom Menendezom, s kojim se delegacija SSP srela 30. septembra prošle godine, a koji je uhapšen zbog sumnje za korupciju“. Uz to, kako su dodali, „reč je o jednom od glavnih albanskih lobista“.

„Za razliku od Aleksandra Vučića, koji je blizak prijatelj i više puta se video sa ljudima poput Tonija Blera i Gerharda Šredera, koji su bili najveći zagovornici bombardovanja Srbije i našeg naroda; Bila Klintona, najodgovornijeg za bombardovanje Srbije i čijoj je supruzi Hilari Klinton donirao sredstva za kampanju jer je, kako je rekao, pametan; bivšeg rumunskog premijera Viktora Ponte kome je dao državljanstvo i status počasnog savetnika, iako je bio optužen za korupciju; Rudolfa Đulijanija, optuženog za korupciju i nameštanje izbora i čija optužnica ima više od 200 strana, sa kojim je zajedno radio na realizaciji projekta Beograd na vodi i koji ga je podržao u neuspešnoj kampanji za gradonačelnika Beograda 2012. godine – predstavnici SSP su se sa senatorom Bobom Menedezom videli samo jednom i to prilikom posete Senatu u kome je Menendez obavljao funkciju predsednika Spoljnopolitičkog odbora“, naveo je Đilas, a saopštila SSP.

Đilas je naveo i da Politika „odgovor nikada nije objavila“, iako im je, kako je naveo, odgovorio u roku koji su tražili.

„Stojimo vam na raspolaganju da, ako ih ne posedujete, dostavimo fotografije i snimke viđanja Vučića sa Blerom, Šrederom, Klintonom i Pontom. Za Đulijanija možemo dostaviti i višesatni film“, naveo je lider SSP-a.

Protiv američkog demokratskog senatora iz Nju Džerzija Roberta Menendeza i njegove supruge podignuta je optužnica da su uzeli mito u gotovini, zlatnim polugama i luksuznim automobilima za niz koruptivnih radnji, uključujući da je on koristio svoj uticaj na Odbor za spoljne poslove Snata, čiji je predsednik, u korist autoritarne vlade Egipta.

Izvor: N1

Medija centar Beograd/25. 9. 2023.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.