Crnogorski AEM zabranio emitovanje pojedinih emisija Hepi TV na šest meseci

Crnogorski AEM zabranio emitovanje pojedinih emisija Hepi TV na šest meseci

Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore donela je odluku o zabrani emitovanja četiri emisije srpske televizije Hepi na teritoriji Crne Gore u narednih šest meseci.

Povod su uvredljive poruke koje je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj plasirao u više navrata preko te televizije na račun Crnogorki, Crnogoraca i pojedinačno prema političkim ličnostima u Crnoj Gori.

Savet Agencije za elektronske medije, na šest meseci je zabranjeno emitovanje emisija: "Dobro jutro Srbijo", "Vikend", "Jutarnji", "Ćirilica" i "Posle ručka".

Zbog Šešeljevih uvreda iznetih u emisijama čiji je voditelj Milomir Marić, više političkih partija, deo nevladinog sektora, te Ombudsman su oštro zatražili reakciju AEM, a najavljene su i tužbe.

Šešelj je gostujući 4. januara 2022. godine na TV Happy, najpre izneo uvrede na račun Cetinjanki i Cetinjana, a zatim u ponovnom obraćanju par dana kasnije mizoginim kvalifikacijama vredjao poslanicu Socijaldemokratske partije Draginju Vuksanović Stanković koja je prethodno Šešelja nazvala "šovinistom i velikosrpskim fašistom presudjenim u Hagu".

To nije prvi put da AEM ograničava emitovanje emisije srpske TV Happy na teritoriji Crne Gore. Prethodna odluka o zabrani emitovanja dela emisija, na tri meseca, doneta je u februaru 2020. godine, zbog promovisanja mržnje i diskriminacije prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti.

Izvor: BETA

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.