"Ovako to izgleda kada režimski mediji opisuju šta se dešavalo na Kosovu”: Sarajevsko Oslobođenje o "Vučićevim" tabloidima
Foto: Printscreen YouTube/Aleksandar Vučić

"Ovako to izgleda kada režimski mediji opisuju šta se dešavalo na Kosovu”: Sarajevsko Oslobođenje o "Vučićevim" tabloidima

„Ovako to izgleda kada režimski mediji opisuju šta se dešavalo na Kosovu“, piše sarajevsko Oslobođenje na početku članka o tome kako su „Vučićevi mediji“ pisali o napadu na Kosovu.

U tekstu sa naslovom „Šiptarski ološ baca bombe, Kurtijevi teroristi ubijaju Srbe“, Oslobođenje prikazuje fotografije naslovnih strana, kako su naveli „Vučićevih medija“.

Okršaj kosovske policije i Srba, koji se tokom jučerašnjeg dana odvijao u krugu manastira Banjska, i danas je glavna tema većine medija u regionu, piše Oslobođenje.

Pored regionalnih medija, o napadu Srba na kosovsku policiju izveštavali su i mediji iz Srbije.

Posebno su „objektivni“ bili mediji bliski režimu srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Jasno je da su za jučerašnja dešavanja odgovorni pre svega Srbi koji su u noći sa subote na nedelju zapucali na patrolu kosovske policije i ubili jednog policajca.

Nakon toga je usledila (re)akcija policije Kosova koja je opkolila 30-ak dobro naoružanih napadača „zabarikadiranih“ u manastir Banjska.

Mediji poput Kurira, Informera i Alo-a su „okrenuli vodu na svoj mlin“ i na naslovnim stranama bombastično napisali kako je kosovska policija, valjda „ničim izazvana“, bacala bombe i ubijala Srbe na severu Kosova.

Sličnu retoriku na sinoćnjoj press konferenciji koristio je i sam Vučić koji je za dešavanja na severu Kosova optužio Albina Kurtija i dio međunarodne zajednice.

Akciju Srba pravdao je time što „oni ne žele više trpiti Kurtijev teror“.

Istina, rekao je Vučić da se ubistvo albanskog policajca nije smelo dogoditi i da za to nema opravdanja, piše Oslobođenje.

Izvor: Oslobođenje/Danas.rs

Medija centar Beograd/25. 9. 2023.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.