”Novinari N1 se trude da zaštite profesiju“: Panel o nezavisnom novinarstvu
Foto: Printscreen YT/N1

”Novinari N1 se trude da zaštite profesiju“: Panel o nezavisnom novinarstvu

Šta je nezavisno novinarstvo i postoji li ono u regionu, bila je tema panela na Media festivalu u Rovinju.

Direktor N1 televizije Igor Božić poručio je da televizija koju on vodi izveštava profesionalno, da se novinari N1 trude da zaštite profesiju, otkriju sve što se može otkriti, jer se prave vesti u Srbiji skrivaju, na tom putu preživljavaju sve od omaložavanja, degradiranja do ozbiljnih pretnji.

„Ovi pritisci o kojima se govori u Hrvatskoj, ajde da kažemo i Nemačkoj, Nemanja nije rekao da ima tih pritisaka, ali to je ništa s obzirom na metastaze koje mi doživljavamo u Srbiji. To dolazi do tog nivoa da čak kad je bila korona i direktor klinike koja se bavi lečenjem pacijenata želi da nam da izjavu, ali ne dobija odobrenje ministra zdravlja da nam priča nešto što je u inetersu celokupne javnosti u tom trenutku. Jedini razlog je zato što je to N1. I na taj način je Vučić, predsednik, odigrao igru da nas predstavi kao opozicionu televiziju, a ne televiziju koja se zaista bavi kritičkim i istraživačkim novinarstvom i profesionalnim novinarstvom. Kad imaš sve poluge moći tebi je to lako, kada je kod tebe i nož i pogača sve možeš da uradiš“, rekao je Igor Božić.

Izvor: N1

Medija centar Beograd/22. 9. 2023.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.