Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Uručene OEBS nagrade „Ličnost godine“

Izvor: FoNet, 05.12.2018.

0 komentara      Ostavite komentar

Nagrada „Ličnost godine“, koju dodeljuje Misija OEBS, uručena je večeras upravniku Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici Aleksandru Alimpiću, direktorki TV Forum iz Prijepolja Milevi Malešić, zamenici direktora Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Dejani Milijić Subić i predsedniku Vrhovnog kasacionog suda Dragomiru Milojeviću.

Šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio rekao je da i ove godine Misija tom nagradom odaje priznanje pojedincima čiji rad odražava posvećenost ciljevima za koje se OEBS zalaže.

Na svečanosti u Etnografskom muzeju Oricio je rekao da je Alimpić nagrađen za pokretanje inovativnih aktivnosti, čiji je cilj poboljšanje reintegracije i rehabilitacije osuđenih lica.

Malešić je nagrađena za posvećenost profesionalnom i objektivnom izveštavanju građana Prijepolja, oslanjajući se na podršku mladih novinara i podstičući učešće mladih žena.

Milijić Subić je nagrađena za izuzetno angažovanje pri izradi novog nastavnog programa za srpski kao nematernji jezik, što doprinosi boljoj integraciji nacionalnih manjina u društvo.

Milojević je nagrađen za posvećenost nezavisnosti, odgovornosti, integritetu i efikasnosti sudstva.

Oricio je rekao da je 2018. bila godina dostignuća i za Srbiju i za Misiju OEBS.

Istakao je da je saradnja sa državnim institucijama, Vladom, civilnim društvom i medijima doprinela sprovođenju ambicioznih reformi i sve većem preuzimanju odgovornosti domaćih aktera.

„Ovde smo kako bismo pomogli Srbiji, njenim institucijama i građanima da ostvare cilj – da žive u potpuno demokratskom sistemu koji se zasniva na vladavini prava“, kazao je Oricio.

Naglasio je da se ove godine Misija OEBS posebno posvetila izmeni Ustava, čiji je cilj da se još bolje definiše podela vlasti i nezavisnost sudstva, kao i izradi nove Medijske strategije kao sredstva za povećanje nivoa slobode, etike i profesionalizma u toj oblasti.

Pored toga, Misija je podržala i Ministarstvo unutrašnjih poslova u sprovođenju projekta koji je usmeren na prevenciju rizičnog ponašanja dece školskog uzrasta kroz sport i obrazovanje.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.