Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

U BORBI ZA BOLESNE MALIŠANE I „DRŽAVNI POSAO”

Izvor: Dnevnik, 13.02.2017; Strana: 7

0 komentara      Ostavite komentar

NURDOR U SREDU OBELEŽAVA SVETSKI DAN DECE OBOLELE OD RAKA

Na glavnim trgovima u 40 gradova Srbije u sredu, 15. februara, od 12 do 14 časova biće organizovani humanitarni skupovi povodom Svetskog dana dece obolele od raka. Akciju organizuje Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR, a podršku oboleloj deci pružiće i mnoge javne ličnosti.
- Potvrđeno nam je da će se akcije održati u 40 gradova, a možda će se do srede uključiti još njih. U Novom Sadu akcija će biti na Trgu slobode, a učešće su do sada potvrdili momci iz „Državnog posla“, odbojkaši Vasa Mijić i Andrija Gerić, kao i druge poznate ličnosti – kaže koordinatorka NURDOR-a za Novi Sad Ljiljana Sunajko i dodaje da će tačno u 13 časova biti pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu s nama.
Prema njenim rečima, u svim gradovima na štandovima će se prodavati liciderska srca, slagalice, kape, majice i baloni, a sav prihod namenjen je NURDOR-u, za izgradnju dečije hematoonkološke klinike u Nišu i druge potrebe Udruženja.
- Od 15. februara počinjemo i akciju „Stare stvari za novu nadu“. Svi građani koji žele, moći će da doniraju stvari koje im ne trebaju i koje će se prodavati preko interneta. Ta akcija će trajati tri meseca, a novac će biti uplaćivan na račun NURDOR-a – objasnila je Sunajko i dodala da je akcija „Stare stvari za novu nadu“ deo kampanje „I ja se borim“, a prikupljen novac namenjen je drugoj fazi izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.
Ljiljana Sunajko kaže da svakoga dana po jedno dete u Srbiji dobije dijagnozu raka.
- U Srbiji godine ima između 350 i 400 novodijagnostikovane dece i to nije mali broj. Dijagnoze se postavljaju samo u tri grada, a to su Novi Sad, Beograd i Niš – navela je Sunajko.
Kampanja „I ja se borim“, koju je Udruženje započelo početkom 2016, ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu.
Aktivisti ovog urduženja kažu da svako može da se uključi u njihov rad i pomogne im, kako bi se bolesnoj deci omogućili bolji uslovi lečenja u bolnicama i roditeljskim kućama, a jedna od njih je i u Petrovaradinu. Tu borave dece koja su na terapiji u Dečjoj bolnici, a žive van Novog Sada. Na ovaj način im je omogućeno da budu s roditeljima tokom celog lečenja i da ne borave stalno u bolnici.

Antrfile:

SMS za pomoć

Svi koji žele da pomognu NURDOR-u, mogu da pošalju i SMS na broj 1150. Novac prikpljen od slanja poruka takođe će biti usmeren na izgradnju bolnice u Nišu.

Autor: LJ. PETROVIĆ

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.