Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Takmičenje za nove stand –up komičare

4. novembra od 19 časova u prostoru Kulturnog centra Grad održaće se prvo takmičenje za nove stand –up komičare u organizaciji Kluba stand –up komedije „Standup.rs“. Ovo takmičenje biće završnica otvorenog konkursa koji je organizacija „Standup.rs“ raspisala krajem septembra ove godine. O scenskim veštinama, umeću javnog govora i ostalim veštinama takmičenja, sud će davati publika i žiri. Nakon takmičenja, izabrani komičari, dobiće priliku da javno nastupaju i gostuju u organizaciji Kluba komedije „Standup.rs“. Ovo je tzv. „Veče otvorenog mikrofona“ gde takmičari za kratko vreme moraju da pokažu svoje umeće sami na sceni sa mikrofonom u ruci.

Konkurs je otvoren do 30. oktobra.

O organizaciji Standup.rs
www.standup.rs

Cilj organizacije je da oformi Klub stand –up komedije i novu scenu u Beogradu a zatim i u celoj Srbiji. Reč je o formi stand –up komedije, koja je prisutna već decenijama unazad na prostoru Evrope i Amerike, godinama unazad se razvija u regionu (Slovenija i Hrvatska prvenstveno) a nikada nije zaživela u Srbiji. Stand up komedija je izvođačka disciplina u kojoj izvođač sam na pozornici, na duhovit, često sarkastičan način, komentariše svakodnevne situacije, odnose, društvena događanja i uopšte svet oko sebe. Svojim stavom (stand up) na sceni komičar komentariše – sve. Stand –up je u svojoj suštini- sloboda javnog govora. Početci inicijative u Srbiji vezani su za prvi projekat organizacija a reč je o stand – up komediji koju uspešno izvodi Srđan Jovanović, već više od godinu dana (ovaj nastup nalazi se na redovnom repertoaru Bitef art Cafe –a u Beogradu). Direktni partner organizacije Standup.rs jeste Mariborska Kulturno Umetnička Inicijativa iz Slovenije koja pod svojim okriljem vodi svoj Klub stand - up komedije. Ove dve organizacije već više godinu dana sarađuju na zajedničkim projektima i koprodukcijama. Putem ove saradnje organizovano je više desetina nastupa od kojih su najvažniji festivalski i to na Lent festivalu 2009. i 2010. Takođe, u pripremi je razmena programa za 2011. godinu između ove dve organizacije. Organizacija Standup.rs je osnovana maja 2010. godine.

Kontakt:
Milica Mihailović
Producent i organizator
milica@standup.rs

Više o konkursu

Standup.rs i KC Grad vas pozivaju da se prijavite na konkurs

Želite li da postanete standup komičar?

Veče otvorenog mikrofona

gde > u Kulturnom Centru Grad, Braće Krsmanović 4, Beograd
kada > 4. novembar 2010. od 19h
ko > profesionalni glumci, amateri i svi koji oni koji imaju sta da kažu sami za mikrofonom
šta > sta god vam padne na pamet a mislite da će zanimati i druge
kako> jasno, kvalitetno, duhovito. računa se i kontakt sa publikom
koliko > imate 5 - 7 minuta da zasenite publiku i žiri
prva nagrada > ko se najbolje pokaže, standup.rs mu organizuje i producira standup kao i gostovanja po zemlji i regionu.

U zavisnosti od broja i kvaliteta standupera standup.rs će podržati i više kandidata.
Program vodi prvi srpski standup - er Srđan Jovanović koji je sa standup-om "Grupna terapija" igrao više od 60 puta u Srbiji i Sloveniji, što uključuje i festivale standup – komedije u regionu.

Prijave slati na standup@standup.rs

*Prijava treba da sadrži ime, prezime, kontakt telefon, e mail, kratku biografiju i motiv učešća

Konkurs je otvoren do 30. oktobra

Kontakt osoba: Milica Mihailović
064.2888.209

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u