Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Slobodna televizija traži da se ispita poslovanje SBB-a zbog zloupotrebe dominantnog položaja

Izvor: Beta, 25.12.2019.

0 komentara      Ostavite komentar

Zamenik urednika informativnog programa Slobodne televizije Dragan Todorović kazao je danas da se ta televizija obratila Komisiji za zaštitu konkurencije, sa zahtevom da ispita slučaj poslovanja kompanije SBB.

Oni su zahtevali da se SBB ispita u pogledu „zloupotrebe dominantnog položaja i kartelskog organizovanja distributivne mreže, usled zabrane Slobodne televizije da pristupi delu tržišta“.

„Na ovaj način SBB grubo krši slobodu medija u Srbiji, tako što koristi svoj dominantan položaj, da ignoriše preporuke REM-a i na taj način opstruiše našu televiziju, u nameri i obavezi da dođe do što većeg broja građana“, rekao je Todorović na konferenciji u Medija centru.

Glavni i odgovorni urednik informativnog programa Slobodne televizije Predrag Lazarević podsetio je da je ta televizija podnela tužbu protiv SBB-a i kompanije Adria news, koja je vlasnik kanala N1, zbog „nepoštene tržišne utakmice i zatvaranje dela tržišta elektronskih komunikacija sa ciljem zloupotrebe dominantnog položaja“.

Lazarević je dodao da je ta televizija dobila dozvolu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) za televizijsko emitovanje, ali da je nisu ostvarili jer od Telekoma nisu dobili odgovor, dok je SBB odbio saradnju sa tom televizijom.

„Nezavisni sudski veštak je utvrdio da je visina nastale štete, usled onemogućavanja emitovanja našeg programa i plasiranja programskih sadržaja putem distributivne mreže SBB-a u periodu od 4. novembra, kada smo postali vlasnici dozvole REM-a do danas iznosi 328 miliona 256 hiljada 724,48 dinara“, podsetio je on.

Lazarević je dodao da će ta televizija preko suda zahtevati da im taj iznos bude isplaćen „na ime nanete štete“, kao i da će zahtevati da im kompanija SBB pruži model saradnje koji ima sa kompanijom Adria news, koja je vlasnik kanala N1.

Slobodna televizija počela je sa radom 13. aprila 2019. godine, a uspostavila je saradnju sa Kraljevačkom televizijom (KTV) preko koje distribuira program.

Od početka decembra i dijaspora je u mogućnosti da prati program te televizije preko distributera „TeslaVision“.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.