Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

RRA: NEMA FAVORIZOVANIH IZBORNIH LISTA U MEDIJIMA

Izvor: Politika, 05.04.2012; Strana: A6

0 komentara      Ostavite komentar

URS bio najzastupljeniji kada je reč o ukupnom vremenu posvećenom izborima, iza njih je lista „Pokrenimo Srbiju”, a na trećem mestu je „Izbor za bolji život”, sa Borisom Tadićem na čelu

Nijedan od učesnika predstojećih parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji nije favorizovan, zaključak je do koga je, na osnovu praćenja rada emitera s nacionalnom frekvencijom, od 14. do 28. marta, došla Republička radiodifuzna agencija (RRA). U toku ove dve nedelje praćena je zastupljenost izbornih lista u dnevnim informativnim emisijama, u programima specijalno posvećenim izborima, a „izmereno” je i to koliko se ko od najviših državnih funkcionera pojavljivao u informativnim emisijama u toj, a ne u stranačkoj ulozi.
Tako je nadzor, kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao Goran Karadžić, zamenik predsednika saveta RRA, pokazao da je na stanicama s nacionalnom frekvencijom lista Ujedinjenih regiona Srbije bila najzastupljenija kada je reč o ukupnom vremenu posvećenom izborima, a to uključuje izborni program, oglase, plaćene termine, kao i redovni informativni program. Iza njih je lista „Pokrenimo Srbiju”, koju predvodi Tomislav Nikolić, a na trećem mestu je „Izbor za bolji život”, sa Borisom Tadićem na čelu.
U dnevnim informativnim emisijama na Prvom programu Radio-televizije Srbije (RTS 1), Radiju i TV B 92, televizijama Avala, Hepi, Pink i Radio Beogradu najviše je bila zastupljena izborna lista „Pokrenimo Srbiju – Tomislav Nikolić”.
Na drugom mestu je izborna lista „Izbor za bolji život – Boris Tadić”, a treći su Ujedinjeni regioni Srbije Mlađana Dinkića. Ova lista je, inače, jedino na TV Prva bila najzastupljenija u informativnim programima.
Prema Karadžićevim rečima RRA će nastaviti da prati program nacionalnih emitera i u narednom periodu pa treba očekivati da će sledeći izveštaji ovog tela imati i veću „težinu” jer će se kampanja tek zahuktati.
Autor: J. C.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.