Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Povodom imenovanja jedne ulice u Grockoj po braći Simonović - Jovanović: Cirkus od države, ispunjen zahtev porodice

Izvor: Danas, 13.05.2019.

0 komentara      Ostavite komentar
Autor: K. Živanović

Josip Broz Tito je prvi koji je za života dobio ulicu po sebi, a sada je to učinio i Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka. Valjda zbog ogromnih „zasluga“ kojima je zadužio narod, kaže za Danas novinar gročanskog Žig info portala Milan Jovanović, kome je 12. decembra prošle godine zapaljena kuća, a kao nalogodavac ovog dela osumnjičen je upravo Simonović.


Kasapovačka ulica u Vrčinu od 22. decembra 2018. više ne nosi taj naziv već po braći Simonović i „njihovim zaslugama“, kako piše u obrazloženju Grada Beograda.

– Koliko znam, sva trojica braće Simonović su živi i ne znam kako im je dozvoljeno da za života dobiju ulicu. Oni svi stanuju u Kasapovačkoj i godinama su tražili da se naziv ulice promeni. Sada, konačno, stanuju u „Braće Simonović“, kaže Jovanović. Interesantno je da se Dragoljub Simonović nije pojavio na prvom ročištu, a da je obrazloženje njegovog advokata bilo da poziv nije ni dobio. Moguće da je bio upućen na Kasapovačku ulicu.

– Baš me interesuje koje će objašnjenje dati ako se ne pojavi na narednom ročištu, 24. maja, ističe naš sagovornik dodajući da smo mi „cirkus od države“. Portal Žig info naveo je da prema obrazloženju objavljenom u Službenom listu Beograda: „u toj ulici od davnina žive članovi porodice Simonović čijim sopstvenim radom i zaslugom svih članova porodice je napravljena i ulica uz železničku prugu“, te je to razlog promena naziva ulice. Kako je navedena ulica formirana 1988. godine „na inicijativu pokojnih, braće Simonovića“, postoje opravdani razlozi da ista po njima dobije i naziv. Portal Žig info podseća da je Simonović već jednom tražio promenu imena ulice, 2013. godine, međutim tada mu to nije uspelo.

Podsetimo, tadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović je uhapšen 25. januara zbog sumnje da je organizovao paljenje kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića. Međutim, sudija Drugog osnovnog suda je početkom marta potpisala rešenje o ukidanju pritvora, smatrajući da je saslušanjem svih svedoka u postupku prestala potreba za držanjem Simonovića u pritvoru. Nakon paljenja kuće, Jovanović je za naš list rekao da je Simonović čak dva puta pokušao da ga ubije, jer je on godinama pisao o njegovim malverzacijama i kriminalnim aktivnostima.

– Godinama sam podnosio krivične prijave i obaveštavao sve nadležne institucije u državi, uključujući i Aleksandra Vučića o kriminalnim radnjama Dragoljuba Simonovića, uz niz dokaza da je on dva puta pokušao da me ubije. Da su na vreme reagovali, do svega ovoga ne bi došlo, rekao nam je Jovanović.

Matorčević: Vučić ih dalje štiti

Dva meseca pre paljenja Jovanovićeve kuće, fizički je napadnut glavni urednik portala Žig info Željko Matorčević. Kako nam je rekao, o toku istrage još uvek nema nikakvih informacija. Štaviše, na pojedinim Fejsbuk stranicama ne prestaju napadi i pretnje na dvojicu novinara. „Više javno tužilaštvo obavešteno je o tim pretnjama i targetiranju, o stranicama na kojima su naše fotografije i gomilama laži da smo izdajnici, strani plaćenici i slično. Međutim, reakcije nadležnih nema. Kao da nisu izvukli nikakvu pouku. Simonović i dalje ima kancelariju u opštini, postavio je svoje ljude i defakto on vodi opštinu. Slika se rado sa Aleksandrom Vučićem, te je očigledno da ga on štiti“, zaključuje Matorčević za Danas.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.