Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Osnivanje političke stranke

Četvrtak, 25/10/2018, 12:00, II sprat, Mala sala

izveštaji:

Pročitajte tekstPogledajte fotografije
Osnivanje političke stranke
Konferencija za novinare udruženja "Pokret Centra"Govornici:
  • Aleksandar Stevanović
  • Nebojša Leković
  • Tatjana Macura

Izveštaj

Nova opcija na političkom nebu Srbije

Autor: Vojislav Milovančević, Medija centar


Pokret centra i Socijaldemokratski savez formiraće zajedničku stranku, a njihovo formalno ujedinjenje se očekuje za oko 15 dana, rečeno je danas na pres konferenciji u beogradskom Medija centru.

Novoosnovana stranka nudiće moderna rešenja za situaciju u Srbiji, a jedan od prvih predloga biće donošenje novog Zakona o preduzetništvu, ukidanje parafiskalnih izdataka i umanjenje opterećenja na najmanje zarade, naveli su njeni predstavnici.

Oni nisu odbili mogućnost učešća u nekom od opozicionih saveza, ali su naglasili da nijedan savez ne može da bude jak, ako ga ne čine jaki pojedinci.

Govoreći o odnosu prema pokretu DJB (Dosta je bilo), na čijoj listi su bili pojedinci iz Pokreta centra, narodni poslanik i jedan od pokretača incijative za osnivanje Stranke centra, Aleksandar Stevanović, kazao je da ne želi više da se bavi sa DJB, te da su se razišli i vrednosno i programski.

On je rekao će se njihova politička organizacija obraćati malim i srednjim preduzećima, ali i građanima koji su na marginama društva.

„Tržište mora da brine o efikasnosti, dok o socijalnim izdacima brigu treba da vodi država, a ne firme“, smatra Stevanović.

Naglašavajući da je njihova stranka nastala iz potrebe razvoja nove političke kulture, te da u prethodnoj organizaciji nisu bili u mogućnosti da ostvare taj cilj, narodna poslanica, Tatjana Macura je rekla da je njihova organizacija otvorena za saradnju sa drugim političkim organizacijama, ali i sa građanima.

„Nova politička organizacija će negovati kulturu u kojo će biti poželjni i dobrodošli svi ljudi koji žele da se bave politikom, a da ne žele, istovremeno, da postanu članovi neke stranke“, rekla je Macura, dodajući da većina političkih stranaka i pokreta u Srbiji upadaju u „zamku stalnog jurenja članstva“, izbegavajući direktnu komunikaciju sa građanima.

Predsednik Socijaldemokratskog saveza, Nebojša Leković kazao je da će novoosnovana stranka posebnu pažnju posvetiti dijaspori, ocenjujući da država neopravdano zapostavlja „one ljude zbog kojih smo mi opstali sve ove godine.“

„Godišnje se u Srbiju, na ime doznaka, slije između dve i po, do čak četri milijarde dolara. Sve ove godine Srbija je opstala zahvaljujući donacijama iz dijaspore. Stoga ćemo tražiti da se formira Ministarstvo za dijasporu, na čijem će čelu biti čovek iz dijaspore“, kazao je Leković, zaključujući da je za državu daleko bolje da novac namenjen stranim investitorima preusmeri na podršku domaćim preduzetnicima.

Snimci događaja na MC Web televiziji ostaju dostupni za gledanje do 6 meseci

Galerija

Aleksandar Stevanović
Tatjana Macura
Nebojša Leković
Aleksandar Stevanović
Tatjana Macura
Tatjana Macura
Nebojša Leković
Osnivanje političke stranke
Osnivanje političke stranke
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Ključne reči

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ


Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.
sve rečitačnu frazubilo koju reč
 Opšta
 Mediji
 Politika
 Ekonomija
 Društvo
 Kultura
 Region
 IT Tehnologije
 Sport
Selektuj sve  Deselektuj sve
Od 
Do 
 Video zapis   Tekstualni izveštaj