Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Održan konstitutivni sastanak Radne grupe za izradu Predloga priručnika za unapređenje i razvoj medijske pismenosti

Izvor: Ministarstvo kulture i informisanja, 05.12.2018.

0 komentara      Ostavite komentar

U Ministarstvu kulture i informisanja juče je održan konstitutivni sastanak Radne grupe za izradu Predloga priručnika za unapređenje i razvoj medijske pismenosti u preduniverzitetskom obrazovanju koji se realizuje u saradnji sa Evropskom unijom.

Istakavši da je Ministarstvo rešilo da sistemski uredi ovaj segment, pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović podvukla je da će ovo biti prvi Priručnik za unapređenje i razvoj medijske pismenosti u preduniverzitetskom obrazovanju u Srbiji.

“Koncept medijske pismenosti nije nov, ali je formiranje ove Radne grupe, odnosno vaš rad u narednih godinu dana, potpuno nov način na koji želimo da postignemo cilj”, rekla je Trifunović i naglasila da je izrada Priručnika značajna ne samo zbog unapređenja sistema, već i zbog činjenice da je napredak Srbije u ovom segmentu prepoznat i kroz Godišnje izveštaje o napretku Srbije u procesu pristupanja EU.

“Dugo smo čekali ovaj dan. Imate važan i odgovoran zadatak i verujem da ćete dati pun doprinos ovom projektu”, rekla je pomoćnica ministra poželevši članovima Radne grupe srećan rad.

Sastanku su prisustvovali program menadžerka Delegacije EU u Srbiji Svetlana Đukić i ekspert na projektu „Podrška medijskim reformama“ Srđan Staletović.

Radnu grupu, čiji rad koordinira Ministarstvo kulture i informisanja, čine predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Nacionalnog prosvetnog saveta Republike Srbije, Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Javnih medijskih ustanova Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine, Regulatornog tela za elektronske medije i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.