Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....
Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...
U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije, MC Newsletter...

RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru...
Početna > MC za medije > 14 dana u medijima > Izdanje broj 2 > Novo u medijima

Srbija je, posle Rusije, druga zemlja kojoj je Internet korporacija za dodeljena imena i brojeve odobrila upotrebu ćiriličnog domena na internetu. Na zahtev Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) tokom maja se očekuje konačno odobrenje od ministarstva trgovine Sjedinjenih Američkih Država.
(Kurir, 26/04/2011)

Na Avalskom tornju biće postavljen predajnik eksperimentalne digitalne televizijske mreže, čiji će signal moći da primaju svi Beograđani, a sa radom će početi ove godine. Građani će imati DVBT2/ MPEG-4 mrežu u skladu sa evropskim standardima.
(24 sata, 21/04/2011)

Po rečima državne sekretarke u Ministarstvu za kulturu Jasne Matić, probno emitovanje digitalnog signala biće moguće na jesen. Oprema koja je neophodna za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog signala počeće da se montira na predajnike u toku leta. Ona je navela da bi ceo proces digitalizacije trebalo da se završi do 4. aprila 2012. godine.
(Tanjug, B92, 21/04/2011)

Radio program „Beograd 202”, povodom obeležavanja „Dana Beograda” i 1133 godine glavnog grada, realizuje specijalnu emisiju „Radio na visokom nivou”. To će biti prva radio-emisija emitovana uživo iz improvizovanog studija na Avalskom tornju od 11.33 do 14.00.
(Politika, NUNS, UNS, 15/04/2011)

Od četvrtka, 21. aprila, Medija centar Beograd pokreće novi ciklus MC Newsletter članaka.
Aktuelna situacija u medijima, zakonska regulativa, položaj novinara i medijskih radnika, medijske slobode, cenzura, diskriminacija... ostaju ključne teme MC Newslettera. Svoju popularnost MC Newsletter duguje aktuelnim temama i dosadašnjim autorima, renomiranim novinarima i medijskim stručnjacima iz svih krajeva Srbije. MC Newsletter i dalje će biti dostupan na srpskom i engleskom jeziku.
(Medija centar Newsletter, 20/04/2011)

Novi profil televizije B92

Nova B92 televizija stigla tačno u ponoć. Pored pojačanog informativnog programa i istraživačkih emisija na, novoj B92 mogu se očekivati jak sportski program, kultne serije i filmske premijere. Ekipa „Insajdera” od 9. maja počinje sa redovnom emisijom „Insajder uživo” svakog ponedeljka. Viši nivo u razvoju Devedeset dvojke upotpunjava i sasvim nov vizuelni identitet.
(B92, NUNS, 20/04/2011)

Glavni stub programa TV B92 i dalje će biti informativni program. Reporteri B92 će nastaviti da donose ekskluzivne vesti i istražuju sve značajne teme. Istraživačko novinarstvo, tačnost i brzina i dalje su prioritet informativnog programa B92. Tačne, ekskluzivne i proverene informacije, uključenja sa mesta događaja, ali i spontanost i duhovitost. Reporteri B92 nastavljaju da istražuju, i prvi, a često i jedini, postavljaju pitanja za koja drugi nemaju hrabrosti. Nova programska šema počinje 21. aprila, a potpuno novi studio za vesti gledaoci će premijerno videti 9. maja.
(B92, 21/04/2011)

Izdanje broj 2
14-27. april 2011.


Skraćenice

Untitled Document „14 dana u medijima“ uređuju Marin i Goran Cetinić koje možete kontaktirati putem mail adrese goran.cetinic@gmail.com.

„14 dana u medijima“ predstavlja sažeti prikaz pisanja medija o situaciji u medijima. Nastao je sa ciljem da registruje informacije o medijima objavljene u prethodnih 14 dana u Srbiji, sažete tako da prenesu suštinu medijskih tekstova i grupisane u tematske celine. Urednici prenose vesti ne menjajući suštinu pisanja medija o medijima. Za čitaoce zainteresovane za kompletan objavljen tekst, navodi se izvor i datum objavljivanja. Više o rubrikama biltena
Arhiva

Ovaj bilten vesti realizovan je zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj biltenaje isključiva odgovornost autora i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.