Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Novinar Nenad Živković: Mere REM za pristojnije medije

Izvor: FoNet, 14.03.2019.

0 komentara      Ostavite komentar

Novinar portala Pančevo Si Ti Nenad Živković pozdravio je danas to što je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) izreklo meru upozorenja Televiziji Pančevo.

Zbog višednevne hajke protiv njega ocenio je da odluka REM pokazuje da nadležne institucije ipak vode računa o tome kakvi se medijski sadržaji pojavljuju u javnom prostoru.

Živković je izrazio nadu da će, zahvaljujući takvom stavu REM, ubuduće biti daleko manje neprimerenih i neprofesionalnih priloga da bi na kraju imali pristojnu medijsku scenu, saopštila je Fondacija Slavko Ćuruvija.

Dobro je da je REM uputio takvu vrstu poruke da je izveštavanje RTV Pančevo ne samo neprimereno, već i da nije dozvoljena hajka na neistomišljenike, rekao je on.

Izvršna direktorka Fondacije Slavko Ćuruvija Ivana Stevanović podsetila je da REM najčešće odbacuje prijave građana protiv emitera koji krše Zakon o elektronskim medijima i napomenula da ovaj slučaj pokazuje da je REM ipak moguće probuditi i naterati da radi svoj posao.

„U ovom slučaju RTV Pančevo je sistematski vodila besprizornu i nedopustivu kampanju protiv Živkovića, koristeći neverovatan rečnik i opasne insinuacije. Time je ne samo dovela u zabludu svoje gledaoce, već je direktno ugrozila Živkovićevu bezbednost“, izjavila je Stevanović.

Prijavu REM uputio je portal Pančevo Si Ti, a Fondacija Slavko Ćuruvija i Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) pozvali su građane da putem aplikacije – gradjaninastrazi.rs šalju prijave REM.

Akciji se odazvalo 328 građana, navodi se u saopštenju. Savet REM ima mogućnost izricanja mera – opomene, upozorenja, zabrane emitovanja programa 24 časa, kao i oduzimanje dozvole za emitovanje.

Ovog puta REM građanima nije slao pojedinačne odgovore, već je svoju odluku objavio na svom sajtu.

Na zvaničnom sajtu REM, navodi se da je Savet tog tela izrekao dve mere upozorenja RTV Pančevo zbog povreda odredbi Zakona o elektronskim medijima i Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.