Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

NIJE VREME ZA POLEMIKU

Izvor: Danas, 17.02.2017; Strana: 10

0 komentara      Ostavite komentar

Povodom reagovanja Verana Matića „Nije zauzet stav o zaštiti“ (Danas, 8. februar)

Vukašin Obradović

REAGOVANJE

Sticajem okolnosti, sa izvesnim zakašnjenjem, pročitao sam reagovanje Verana Matića, predsednika Komisije za razmatranje činjenica do kojih se došlo u istragama koje su vođene povodom ubistva novinara, a u povodu teksta vaše novinarke Jelene Diković, objavljenog 8. februara 2016. godine, pod naslovom „Vukašin Obradović: Novinarski oslonac“.
Veran Matić, između ostalog, demantujući navode iz teksta o razlozima mog povlačenja iz rada Komisije, kaže da je „neistinita i nepotpuna informacija da se Vukašin Obradović u aprilu 2013. godine povukao iz Komisije za istraživanje ubistava novinara na čijem čelu je Veran Matić, jer nije bio saglasan sa stavom da Komisija predloži Tužilaštvu za organizovani kriminal da pokrene proces u kojem bi bila ponuđena zaštita licima koja su direktno učestvovala u organizovanju ubistva Slavka Ćuruvije“.
Predsednik Komisije za razmatranje činjenica do kojih se došlo u istragama koje su vođene povodom ubistva novinara tvrdi još „Komisija za istraživanje ubistava novinara nikada nije zauzela stav da predloži pokretanje procesa u kojem bi bila ponuđena zaštita licima koja su direktno učestvovala u organizovanju ubistva Slavka Ćuruvije“, i dodaje da „takva vrsta ovlašćenja ne spada u nadležnost Komisije i ona ni na koji način ne može uticati na nezavisnost rada Tužilaštva“.
Iako bih imao štošta da kažem povodom reagovanja g. Matića, ne želim da polemišem sa njegovim tvrdnjama, bar dok se ne završi sudski postupak protiv optuženih za ubistvo Ćuruvije. Ne bih da dovodim sebe u poziciju da me bilo ko optužuje, a već je bilo takvih pokušaja, da svojim izjavama utičem na tok suđenja i otežavam poziciju tužilaštva.
Onog trenutka kada bude donesena pravosnažna presuda optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije, potrudiću se da objasnim zašto sam napustio rad u Komisiji, ali i da iznesem svoje mnogobrojne dileme koje se odnose ne samo na moj angažman i ostale činjenice koje, smatram, mogu konstruktivno da doprinesu da se sagleda rad i učinak i Komisije, i g. Verana Matića.
Autor je bivši član Komisije za razmatranje činjenica do kojih se došlo u istragama koje su vođene povodom ubistva novinara

Autor: VUKAŠIN OBRADOVIĆ

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.