Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Napad na Cvetkovića - policija i novinar ni reč o motivu

Izvor: N1, 11.07.2018.

0 komentara      Ostavite komentar

Autor: Maja Nikolić

Novinar Stefan Cvetković, koji je sredinom prošlog meseca nestao pa pronađen, pretučen je sinoć u kafiću u centru Bele Crkve. Osumnjičenog za napad policija je uhapsila i odredila mu zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, po nalogu Tužilaštva, protiv njega biti podneta krivična prijava kojom se tereti za nanošenje lake povrede.

U međuvremenu, novinar Stefan Cvetković otišao je u Rumuniju gde se, kaže, sklonio zbog svoje bezbednosti.

Još jednom je Bela Crkva u centru pažnje javnosti, još jednom zbog novinara Stefana Cvetkovića. Njega je, kako je ispričao, u ponedeljak uveče, dok je u kafiću u centru grada sedeo s prijateljima, u tom trenutku njemu nepoznata osoba udarila metalnom štakom u glavu.

Sam Cvetković, na svom Fejsbuk profilu, najpre je objavio fotografije iz lokalne ambulante ispod koje je napisao "mene možete ubiti, ali istinu ne", a potom i snimak čoveka koga je intervjuisao, a koji je, zaključuje se na osnovu razgovora, bio svedok napada.

Cvetković: Jesam ja na bilo koji način njemu dao bilo kakav povod?

"Ne. Ni reči. Ni pokretom, ništa. Čak se nisi okrenuo kad je on dolazio prema tebi, valjda bi u tom momentu video da on ide sa štakom na tebe, mogao bi da se odbraniš verovatno, ali nisam se ni ja nadao da će da te udari, mislio sam da dolazi da se raspravljate u vezi nečega".

Medijima je Cvetković ispričao i da je napadač, nakon što ga je udario, pokušao da ga pregazi automobilom, i to u trenutku kada je novinar bežao sa mesta događaja.

Zabrinut, kako kaže, za svoju bezbednost, iste noći Cvetković je otišao u Rumuniju, odakle se opet obratio video snimkom.

"Za sve vas koji brinete, koliko mogu osećam se dobro, i na sigurnom sam sa prijateljima ovde u Rumuniji, pre svega zbog moje bezbednosti", poručio je Cvetković.

Odmah posle vesti da je policija uhapsila osumnjičenog za napad, 39-godišnjeg S.Z. i da mu je određen pritvor od 48 sati, Cvetković je svoje pratioce na društvenoj mreži obavestio da se vraća u Srbiju. Listu Danas rekao je da ga je napao lokalni narko-diler, koji je pred istražnim organima već bio osuđivan i to upravo zbog pretnji Cvetkoviću.

"Meni je pre dva dana ukinuto policijsko obezbeđenje, jer je procenjeno da nisam u opasnosti. Ne verujem u slučajnost da se napad dogodio baš nakon toga. Verujem da je napadač hteo da me ubije, a javnost ću o svemu obavestiti na konferenciji za novinare, koju ću u sredu održati baš u tom kafiću gde se napad dogodio", rekao je Cvetković.

NUNS i NDNV pozdravljaju hapšenje napadača i zahtevaju da se kazni u skladu sa zakonom. Novinarska udruženja još jednom apeluju na nadležne da se sva dešavanja oko Cvetkovića razreše i saopšte javnosti. U međuvremenu, o mogućim motivima sukoba, ne izjašnjavaju se ni Cvetkolvić ni policija.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.