Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Međunarodna stručna konferencija u oblasti zaštite kritične infrastrukture odbrambene industrije u Jugistočnoj Evrope

Nacionalno udruženje za upravljanje rizicima (NUUR) i Fakultet za inženjerski menadžment pozivaju Vas na prvu Međunarodnu stručnu konferenciju u oblasti zaštite kritične infrastrukture odbrambene industrije u Jugistočnoj Evropi koja će se održati 6. decembra 2018. godine sa početkom u 09,00 časova u prostorijama Privredne komore Republike Srbije, ul. Resavska 12-15, u Beogradu.

Pomenutu aktivnost Nacionalno udruženje za upravljanje rizicima (NUUR) i Fakultet za inženjerski menadžment organizuju vođeni idejom regionalnog okupljanja eminentnih naučnih radnika i stručnjaka iz oblasti upravljanja rizicima i zaštite kritične infrastrukture odbrambene industrije iz zemlje i inostranstva, a u cilju razmene iskustava i dobrih praksi u identifikaciji i analizi uticaja postojećih i potencijalnih rizika na odbrambenu industriju, sagledavanju trendova u razvoju sistema zaštite kritične infrastrukture odbrambene industrije u oblasti fizičko-tehničke zaštite, zaštite od požara i elementarnih nepogoda, zaštite na radu, zaštite životne sredine, industrijske bezbednosti, kao i u primeni svih drugih mera koje se preduzimaju u zaštiti od različitih vrsta rizika.

Međunarodna konferencija će se realizovati kroz tri panela:


  • Panel 1: Upravljanje rizicima u zaštiti kritične infrastrukture odbrambene industrije – na kojem će raspravljati o savremnim pristupima, standardima i metodama u upravljanju rizicima kojima može biti izložena kritična infrastuktura odbrambene industrije.
  • Panel 2: Praktični aspekti zaštite kritične infrastrukture u odbrambenoj industriji - na kojem će se razmenjivati praktična iskustva u projektovanju i implementaciji savremnih sistema zaštite kritične infrastrukture odbrambene industrije od svih vrsta rizika.
  • Panel 3: Savremene tehnologije u zaštiti kritične infrastrukture odbrambene industrije – u okviru kojeg će se učesnici konferencije neposredno upoznati sa savremnim tehnološkim i tehničkim dostignućima u oblasti zaštite kritične infrastrukture odbrambene industrije.

Međunarodna konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane Republike Srbije i uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Ministarstva za zaštitu životne sredine. Svoje ušće u radu konferencije potvrdile su brojne kompanije iz sektora odbramene industrije Republike Srbije. Takođe, svoje dolazak i učešće najavili su i predstavnici MUP Crne Gore i MUP Bosne i Hercegovine, predstavnik Direkcije za spašavanje i zaštitu Republike Makedonije, kao i brojni naučni radnici i stručnjaci iz naučno-obrazovnih, naučno-istraživačkih institucija i kompanija iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Bugarske i Srbije.

Biće nam čast da kao predstavnici medija pružite podršku Konferenciji i budete naši gosti.

Molimo Vas da se za sve detaljne informacije u vezi organizacije i realizacije Konferencije obratite na telefon: +381 60 560 8000 prof. dr Hatidža Beriša; +381 62 259 239 kontakt osoba Olga Zorić, ili konferencija.nuur@gmail.com.

PREDSEDNIK
ORGANIZACIONOG ODBORA
prof dr Hatidža Beriša