Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

LEVOM RUKOM NAŠ SLUČAJ

Izvor: Blic, 15.03.2017; Strana: 5

0 komentara      Ostavite komentar

I ova nedelja je prošla u znaku „nedelje borbe protiv glasa opozicije“. Jedan čovek koji se ne skida ni sa jednog televizijskog ekrana, dok mu iz džepa viri ključ kojim je zaključao vrata svih TV studija s nacionalnom pokrivenošću, ne prestaje da se čudi kako još uvek nigde nije uspeo da čuje ideje i planove „dosovskih kandidata“.

U isto vreme dok svoje protivnike naziva „lovcima na njegovu glavu“, a njegove novine ih opisuju još pomirljivijim terminom - „dosovsko-NATO koalicijom“, pita se: Ko to opet hoće da deli Srbiju? Dok ga slušam kako se zaklinje da im neće dati da Srbiju vrate u „najstrašnija vremena“ i bled od uzbuđenja kliče da može „pseudoelita“ da dubi na glavi, ali „ne mogu oni da pobede nas - sendvičare“, prepisujem vam citate koje sam ovih dana podvukla.
*„Pritisak mračnih snaga, ideja i pojedinaca preti ne samo da dovede u pitanje dosadašnje napore i prve rezultate reforme, velike investicije, već da vrati Srbiju u prošlost, da je uvede u haos. Oni podstiču na sukobe, izazivaju mržnju i predlažu povratak u prošlost.

Predstojeći izbori su veliki ispit za sve građane Srbije.
Sami će odlučiti između vraćanja u prošlost i puta u budućnost.“ (Predsednički kandidat vladajuće stranke na predizbornom mitingu u Nišu) *„Za mene i moje prijatelje ‘bavljenje politikom‘ u ovom času znači baviti se elementarnom odbranom ljudskog dostojanstva, da nećete da pristanete na gore od sebe, na gluplje od sebe, na primitivnije od sebe, da jednostavno kao čovek nećete i ne možete to da gledate.“ ... „Obožavanje Tita je bilo posledica 40 godina drila novina i televizije. Ljudi su drilovani da je On nezamenljiv i danas je apsolutno isto.“ (Dušan Kovačević, Studio B) „Još nijedan narod nije propao zato što je promenio predsednika pa neće ni Srbi, ni Srbija, a 50 godina smo zaluđivani da sudbina jednog naroda zavisi od sudbine jednog čoveka.“ (Matija Bećković u pismu predsedničkom kandidatu vladajuće stranke) *„Bojim se da vlast neće dozvoliti da joj neko uzme vlast.

Ona se s tim pojmom haranja po ovom jadnom narodu do te mere saživela da ne bi mogla ni da zamisli da se vrati u svoje normalne profesije, normalan građanski život.“ (Mića Popović, Studio B) „Najgore je da napasna vlast o kojoj govorimo stekne utisak sa se nje niko ne boji. Zla se valja čuvati, ali kad naiđe, osnovno je pokazati da ono ne zaslužuje zastrašeno ponašanje“ (Živorad Stojković, Studio B) Ove citate posvećujem svima koji tvrde da je neumesno porediti današnje vreme sa onim što se događalo devedestih godina. Ako uzmete u ruke knjigu Lile Radonjić („Naš slučaj“, Stubovi kulture, 1996), u kojoj su objavljeni stenogrami njenih intervjua sa Studija B od 1990. do 1993, bojim se da nećete moći da pobegnete od toga da je isto, i još gore. Ova knjiga je svedočanstvo da je u vreme Miloševića postojao NTV Studio B! Da su u istom studiju u kome danas dnevno zaseda 3 analitičara i 1 stručnjak za marketing, u ta vremena sedeli Mihiz, Mića Popović, Mića Danojlić, Žika Stojković, Milovan Đilas, Desimir Tošić, Bogdan Denić, Predrag Palavestra, Saša Nenadović, Boba Selenić...
Osim što je dozvolio da elita slobodno govori na Studiju B, Milošević je u te emisije slao i svoje najbliže saradnike da RAZGOVARAJU sa političkim protivnicima.
Tako je bilo moguće da zajedno sede Vuk Drašković i Vladislav Jovanović, Koštunica i Borislav Jović, Aleksandar Bakočević i Mićunović...

Pročitajte knjigu „Naš slučaj“ da biste razumeli razmere našeg slučaja. Pokušajte da zamislite Miloševića kako hoda ka nekom TV studiju s punom tašnom odštampanih stranica sa Tviter naloga, na primer Dušana Prelevića Preleta... Ne, Milošević nije bio takav slučaj.

Autor: OLJA BEĆKOVIĆ

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.