Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

KRIK: Prete nam na mrežama

Izvor: KRIK, 10.10.2018.

0 komentara      Ostavite komentar

Napadi su dolazili kad god smo radili neko istraživanje i to uglavnom kada smo radili istraživanja o nosiocima javnih funkcija, rekla je novinarka Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Bojana Jovanović TV N1.

Kada se bavite istraživačkim novinarstvom postoji strah, najopasnije je dok istražujete i dok ne objavite priču, a posle se strah smanjuje, jer je javnost upoznata sa tom pričom i glavnim akterima, a vi imate javnost iza sebe, kaže Jovanović.

"Naše iskustvo je tako da smo imali dosta problema, pretili su nam na mrežama, kroz provladine tabloide smo označavani kao špijuni, imali smo situaciju da je našoj koleginici obijen stan i da istraga tapka u mestu", dodala je ona.

Sigurni smo, istakla je Jaovanović, "da su neke od tihstvari posledica onoga što radimo, da smo praćeni i prisluškivani i da je to radila obaveštajna agencija. Napadi su dolazili kad god smo radili neko istraživanje i to uglavnom kada smo radili istraživanja o nosiocima javnih funkcija".

Ona kaže da u takvoj situaciji nikada ne može da vam bude prijatno, jer, navodi, živite sa saznanjem da ste etiketirani i pod nadzorom.

"Postoji strah jer vlast izlazi u medije i tabloidi pišu loše. Onda građani mogu da steknu lošu sliku na osnovu toga i posledice tih napada da neke psihički labilne osobe budu izrevoltirane", rekla je Jovanović.

Ona smatra da izveštaji Evropskog parlamenta o stanju medija u Srbiji napisani tako da ne može da se stekne realna slika kakvo je stanje u medijima i da situacija ne deluje tako strašno kao što jeste.

"Situacija se ne menja, imamo 61 napad na novinare od početka godine, nije bolje nego prethodnih godina, pretnje su konstantne, mislim da izjave predstavnika BIA samo podgrevaju situaciju i može da bude gore", ocenila je Jovanović.

"EU žmuri se na situaciju u medijima i pušta se da se dešavato što se dešava. Ne rešavaju se slučajevi napada na novinare. Stanje stoji i gore je iz godine u godinu", smatra novinarka KRIK.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.