„Korak ispred vremena – inovacije koje su promenile svet“

Tradicionalno novinarsko takmičenje kompanije Siemens

Kompanija Siemens i ove godine poziva novinare da učestvuju na takmičenju za Siemens novinarsku nagradu, slanjem autorskih radova na temu “Korak ispred vremena – inovacije koje su promenile svet”.

Siemens, kao lider na polju pronalazaka bez kojih je nemoguće zamisliti savremenu civilizaciju, organizuje novinarsko takmičenje već treću godinu za redom, u želji da afirmiše medijsko izveštavanje koje skreće pažnju na inovacije u oblasti energetike, medicine, industrije i zelenih tehnologija.

Pravo učešća na takmičenju imaju svi novinari čiji su autorski radovi na ove teme objavljeni u periodu od 1. marta do 1. septembra 2012. godine. U konkurenciju ravnopravno ulaze i tekstovi u štampanim medijima, prilozi agencijskih novinara, kao i prilozi objavljeni u elektronskim medijima.

Šestočlani žiri, sastavljen od predstavnika Siemens d.o.o. Beograd, profesora sa Elektrotehničkog fakulteta Beogradskog univerziteta i strukovnih novinara sredinom oktobra proglasiće tri najbolja rada, a pobednici će, pored plakete, biti nagrađeni i zajedničkim putovanjem u London.

Rok za podnošenje prijava je 1. septembar 2012. godine.

Novinarski radovi mogu se slati na adresu:
Siemens d.o.o. Beograd,
Omladinskih brigada 21,
11070 Beograd ili putem online prijave.

Više informacija o takmičenju

“U godini u kojoj Siemens obeležava 125 godina prisustva u Srbiji, želimo da skrenemo pažnju ne samo na genijalne patente koji su nastali u prošlosti, a bez kojih danas ne možemo da zamislimo svakodnevicu, već i na sve izume koji su u ovom trenutku možda tek u povoju, ali će nam svakako izmeniti budućnost nabolje. Tu, pre svega, mislim na zelene tehnologije i pronalaske kojima se ostvaruje veći stepen energetske efikasnosti, jer je upravo Siemens lider u ovim oblastima”, kaže Tihomir Rajlić, generalni direktor Siemens d.o.o. Beograd.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u