Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Druga regionalna konvencija MladiCa – mladih lečenih od raka u detinjstvu „HOĆU DA ZNAM! Priča2“

...oni su pobedili rak, predrasude, strah i laž, stekli moć i zajedno sa svojim saborcima iz regiona ne odustaju od menjanja pogleda svima…

Od 20. do 24. avgusta, u Beogradu se održava druga regionalna konvencija MladiCa – mladih lečenih od raka u detinjstvu. Ovaj regionalni skup okupiće mlade uzrasta od 16 do 26 godina, iz čak 6 zemalja bivše Jugoslavije, među kojima su Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Makedonija i Bosna i Hercegovina.

Program konvencije će biti realizovan svakog dana od 10 do 17 časova u Terapijskom vrtu na Adi Ciganliji i obuhvatiće niz specifičnih radionica i aktivnosti, kroz koje će MladiCe steći potrebne veštine da u svojim sredinama menjaju uobičajeni pogled na rak kod dece i mladih.

Cilj ove konferencije jeste da mladi lečeni od raka u detinjstvu razmenjuju svoja iskustva i saznanja, organizuju i pokrenu aktivne, formalne ili neformalne grupe koje će doprineti prepoznavanju sopstvenog identiteta i podstaknuti psiho-socijalno osnaživanje mladih koji su prošli kroz proces lečenja od bilo koje vrste karcinoma. Pored toga, na ovaj način se ojačava postojeća neformalna regionalna mreža MladiCe Balkana i podstiče njihove zajedničko delovanje, ali i prenose veštine zastupanja, samozastupanja i javnog zagovaranja.

Drugu regionalnu konvenciju MladiCa organizuju Čika Boca, MladiCe, Uvek sa decom i Zvončica, a posebnu zahvalnost dugujemo i donatorima: Vip mobile, Hostel Centru i JP Ada Ciganlija, kao i svima drugima koji učestvuju u ovom događaju.

Kontakt osoba za detaljan program: Dragana Radulović, mob: 063 393 452
Email: dragana@cikaboca.org

Druga regionalna konvencija MladiCa Balkana „Hoću da znam! Priča2” ove godine je deo Čika Bocinog projekta „ZLATNI MINUT“ koji finansira Vip mobile sa korisnicima putem svoje tradicionalne novogodišnje akcije društvene odgovornosti. Ovaj celogodišnji projekat obuhvata i sprovođenje inovativne psiho-socijalne (savetovalište „Ma mogu ja”) i vršnjačke podrške, Internet radio MladiCe (koji vode mladi lečeni od raka), kamp „MI MOŽEMO SVE!“, kao i niz lokalnih akcija za bolji svet u kojem živimo (Budi svoj, nisi broj!, MladiCe sade mladice!, Mogu ja, možeš i ti! Magični ugao i dr).