Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Dodeljene tradicionalne VIRTUS nagrade za 2010. godinu

Beograd, 4. decembar 2010.

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Domu Narodne skupštine Republike Srbije danas su proglašeni dobitnici nagrada za korporativnu filantropiju, VIRTUS 2010. Tradicionalne godišnje nagrade, dodeljene u nekoliko različitih kategorija, predstavljaju priznanja kompanijama i preduzećima koja su svojom podrškom društvenim ili neprofitnim akcijama ili organizacijama i ulaganjima u opšte dobro dala poseban doprinos razvoju filantropije u svetu odgovornog poslovanja.

VIRTUS konkurs organizuje Balkanski fond za lokalne inicijative(BCIF)uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC). Značajnu podršku u realizaciji nagrade pružile su VIA fondacija, Fondacija braće Rokfeler i brojni drugi partneri.

Dobitnici VIRTUS nagrade za korporativnu filantropiju za 2010. godinu su:

  • Eurobank EFG, glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou
  • Eurobank EFG, za podršku najinovativnijem projektu godine
  • Hemofarm, za doprinos lokalnoj zajednici
  • Banja Komerc d.o.o., za doprinos u kategoriji malih i srednjih preduzeća
  • Ernst&Young, za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora
  • Radio difuzno preduzeće RTS, specijalna nagrada za medijski doprinos

VIRTUS nagrada se dodeljuje od 2007. godine. Podatak da je ove godine na konkurs pristiglo 49 prijava, što je isti broj kao i prethodnom ciklusu, deluje vrlo ohrabrujuće, jer svedoči da svest o značaju društvene odgovornosti nije potisnuta, uprkos ekonomskoj krizi i smanjenju raspoloživih budžeta za društveno korisne akcije. Na ovaj način se pokazuje da društveno odgovorno poslovanje čini sastavni deo održivog razvoja kompanija, kroz kontinuirana i dugoročna ulaganja kojima se doprinosi razvoju lokalnih zajednica i društva u celini.

„Posebno je značajno interesovanje brojnih novih kompanija, kao i nevladinih organizacija koje su prijavljivale kompanije sa kojima sarađuju, što govori o porastu broja međusektorskih partnerstava. Jačanje sinergije poslovnog i neprofitnog sektora, kao primer odgovornog poslovanja kojim se na pravi način dokazuje važnost korporativne filantropije za razvoj šire zajednice, za nas predstavlja istinski podsticaj u daljem širenju ideje društvene odgovornosti”, izjavio je Miodrag Shrestha, izvršni direktorBalkanskog fonda za lokalne inicijative.

Ovogodišnjoj ceremoniji dodele nagrada prisustvovali su brojni gosti, među kojima i Nj.E. Meri Brus Vorlik, ambasadorka SAD u Srbiji, Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Republike Srbije, Snežana Lakićević, državna sekretarka u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja, Vilijam Infante, stalni koordinator UN u Srbiji i Radovan Jelašić, bivši guverner Narodne banke Srbije.

Galerija fotografija

Za dodatne informacije na raspolaganju Vam je:
Ksenija Šiljak
Executive Group, Agencija za strateške komunikacije
tel: 011 328 44 88
mob: 060 70 71 038
e-mail: ksenija_siljak@eg.rs