Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Početna > MC press centar > Izbori > Parlamentarni izbori 2014. > Digitalni glas Srbije - Izbori 2014

Projekat Digitalni glas Srbije pokrenut je prvu put povodom izbora 2012. godine. Tim stručnjaka za nove medije posebno za ovu priliku je prikupljao javno dostupne informacije i izjave korisnika na društvenim mrežama, blogovima, forumima i onlajn medijskim portalima, te na osnovu tih podataka objavljivali analize i izveštaje o javnom mnjenju, dešavanjima, kao i mogućim neregularnostima.

Medija centar, u saradnji sa istim timom stručnjaka za nove medije agencije Krazy Fish, implementira ponovo iste metode za praćenje i analizu u parlamentarnim izborima ove godine.

Izveštaji će biti objavljivani svakodnevno, na MC sajtu i distribuirani putem MC mejling liste, a tokom izbornog dana i najavljene Izborne noći u Medija centru, izveštaji i analize biće plasirani na svaka tri sata vremena počev od 06:00 pa do konačnih rezultata izbora.

Kao jedan od glavnih izvora informacija koristiće Tviter društvena mreža na kojoj možete pratiti dešavanja putem haštaga #DigitalniGlas.

Sve prijave biće ispraćene i odobrene od strane novinara i tima za nove medije u Medija centru, a pozivaju se građani da šalju svoje komentare na društvenim mrežama, kao i kratke izveštaje i informacije o mogućim neregularnostima tokom izbornog procesa.

Tokom izborne noći u Medija centru Digitalni glas će redovno saopštavati rezultate monitoringa javnog mnenja na internetu, kao i komparativne rezultate u gradovima širom Srbije, uključujući i izveštavanje o nepravilnostima koje će prijavljivati građani. Moderatori panel diskusija će sa panelistima komentaristati i analizirati stavove i izborne rezultate koji budu pristizali putem društvenih mreža.

Direktan prenos svih događaja moguće je pratiti na MC Web televiziji odabirom sale na osnovu najavljenog programa.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u