Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
RSS
Budite obavešteni o najnovijim događajima u Medija centru

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

U sklopu Medija centra nalaze se 3 sale i Press klub. Sale su kapaciteta...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...

Dan odluke za CarGo - Da li CarGo nastavlja da postoji?

Četvrtak, 7/2/2019, 10:00, II sprat, Velika sala

izveštaji:

Pročitajte tekstPogledajte fotografije
Dan odluke za CarGo - Da li CarGo nastavlja da postoji?
Četvrtak, 7. februar je dan kada ističe rok da se CarGo prilagodi izmenama Zakona o prevozu putnika. CarGo vas poziva na konferenciju za medije na kojoj ćemo govoriti o tome kako i na koji način je CarGo obezbedio svoj opstanak na tržištu.


Konferencija za novinare
kompanije CarGo


Na konferenciji će se obratiti:
  • Vuk Guberinić
  • Aleksandar Vučić

Za potvrdu Vašeg dolaska i dodatne informacije, molimo da kontaktirate PR menadžera kompanije Miljanu Veselinović na broj telefona: 063 449 509 ili e-mail: miljana@appcargo.com


Izveštaj

CarGo nastavlja sa radom, uz saradnju sa Udruženjem građana

Izvor: Medija centar

Predstavnici kompanije CarGo su na današnjoj konferenciji u beogradskom Medija centru saopštili da, bez obzira na izmene i dopune Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, nastavljaju s radom.
Predsednik "CarGo techologies doo" Vuk Guberinić i predsednik novoosnovanog Udruženja građana "CarGo" Aleksandar Vučić potpisali su ugovor, koji će omogućiti da svi korisnici ovog prevoza nastave da ga koriste kao članovi udruženja.


Prema pomenutim izmenama i dopunama Zakona ne sprečava se upotreba modernih digitalnih aplikacija radi poboljšanja servisa taksi usluga, ali izmene Zakona ne dozvoljavaju da se u oblasti prevoza putnika pojave preduzeća koja nemaju odgovarajuća odobrenja za obavljanje delatnosti prevoza putnika.
Vuk Guberinić ističe da pomenuti zakon ovu kompaniju ne obavezuje ni po jednom osnovu, jer se oni ne bave javnim i taksi prevozom. CarGo je mobilna aplikacija za poručivanje vožnje na najmoderniji način. Aplikacija povezuje putnika sa vozačem u realnom vremenu i pruža najsavremeniji način plaćanja mobilnim telefonom za usluge prevoza.

“Ovo što mi radimo nema veze ni sa javnim, ni sa taksi prevozom. Borimo se za liberalizaciju tržišta. Da građani imaju mogućnost da izaberu način na koji će da se voze. Nas koriste svi oni koji su shvatili kako funkcioniše moderna tehnologija. Tu smo da pružimo alternative kad je u pitanju mobilnost – kliknu jedno dugme i mogu da se prevezu. Lokalnoj samoupravi smo više puta predlagali kako bi mogao da se omogući zakonski okvir za ljude koji se ne bave taksi prevozom, nego privatnim. Tih licenci nije bilo, kao što je to slučaj u nekim zemljama Evropske unije.”
Na pitanje novinara da li su dobili odobrenje od Ministarstva saobraćaja Guberinić objašnjava da ga nisu ni tražili: “Kao što sam rekao, mi ne potpadamo pod javni i taksi prevoz, već smo potpuno privatna inicijativa. Nastavljamo sa radom i to uz saradnju sa Udruženjem građana čiji je predsednik Aleksandar Vučić.”

Aleksandar Vučić objašnjava da je ovo udruženje formirano kao rezultat želje i borbe građana da se sačuva CarGo.
“Član udruženja može postati svako ko instalira mobilnu aplikaciju. Niko ko nije član neće moći da koristi inovativnu uslugu pomoći na putu. CarGo je inovativna tehnološka kompanija čiji je cilj digitalizacija, što jeste budućnost Srbije. Već imamo 50.000 članova, a taj broj svakodnevno raste i procenjujemo da ćemo uskoro imati 250.000 korisnika.”

Članovi udruženja biće i korisnici i partneri koji pružaju usluge prevoza, učlanjivanje je besplatno, a naknade će se naplaćivati elektronski.
"Udruženje CarGo neće naplaćivati članarinu, neprofitno je i neće uzimati nikakav keš", dodao je Vučić.Snimci događaja na MC Web televiziji ostaju dostupni za gledanje do 6 meseci

Galerija

Dan odluke za CarGo - Da li CarGo nastavlja da postoji?
Vuk Guberinić
Vuk Guberinić
Dan odluke za CarGo - Da li CarGo nastavlja da postoji?
Dan odluke za CarGo - Da li CarGo nastavlja da postoji?
Dan odluke za CarGo - Da li CarGo nastavlja da postoji?
Dan odluke za CarGo - Da li CarGo nastavlja da postoji?
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Ključne reči

Pri pretrazi možete koristiti domaće karaktere: č, ć, š, ž, đ


Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.
sve rečitačnu frazubilo koju reč
 Opšta
 Mediji
 Politika
 Ekonomija
 Društvo
 Kultura
 Region
 IT Tehnologije
 Sport
Selektuj sve  Deselektuj sve
Od 
Do 
 Video zapis   Tekstualni izveštaj