Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Četvrta tužba Simonovića za nanet psihički bol protiv Matorčevića

Izvor: UNS, 20.05.2019.

0 komentara      Ostavite komentar

Autor: J. Pešić

Bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je optužen da je naložio paljenje kuće Milana Jovanovića, tužio je urednika „Žig info“ Željka Matorčevića zbog još jednog teksta objavljenog na ovom portalu. Simonović zbog teksta, koji mu je naneo „psihički bol i strah“, traži naknadu štete u iznosu od 300 hiljada dinara.

Četvrtu tužbu Simonović je protiv Matorčevića podneo zbog teksta pod naslovom „Sajam ‘lopova’ u Kaluđerici, a pored njih Vučić“, objavljenog u februaru prošle godine, kojim mu je osim psihičkog bola i straha „povređen ugled i čast“.

U tužbi stoji da je „gotovo neverovatno“ da Matorčević, kako bi „navodno izbegao uvredljivu konotaciju“, „uvredljive“ reči u naslovu stavlja pod navodnike.

„’Štiteći’ se tako navodnicima, autor ovog teksta etiketira tužioca najgorim mogućim epitetima, praktično neprimerenim čak i pravnosnažno osuđenim pripadnicima kriminalnih grupa, a kamoli jednom (tada) javnom funkcioneru“, navodi se u tužbi i dodaje da je naslov „uvredljiv za bilo kog građanina“, a „kamoli za tadašnjeg predsednika opštine“.

Kako piše u tužbi, označavanje Simonovića izrazima „bahati direktor“ i „lopov“, te „prikazivanje njega, predsednika Republike i još jednog lica kao ‘sajam lopova’ svakom licu nanosi psihički bol, povređuje ugled i čast ličnosti i uzrukuje strah“.

U tužbi Simonovića stoji da „uvredljive reči“ iz teksta tužiocu izazivaju strah da bi mogao biti „šikaniran na javnom mestu“, „fizički napadnut od strane političkih neistomišljenika“ ili da bi „bilo ko mogao da ova etiketiranja uzme kao opravdanje za napad na njega“.

Kao i u prethodnim tužbama Simonovića, i u ovoj je osporavan Medijski centar „Žig info“, koji je izdavač istoimenog portala, zato što ga nema u Registru medija, te zaključuje da nema „nikakve veze sa pojmom ‘medij’“.

Tekst kojim je nanet „psihički bol“ Simonoviću

Povod za tekst, kojim je Simonoviću nanet „psihički bol“ i „povređen ugled i čast“, je skup u Kaluđerici povodom „predstojećih gradskih izbora“, na kome je prisustvovao, iako je zbog „brojnih afera“ smenjen sa mesta direktora Železnica Srbije.

„Dok je bio na čelu ‘Železnica’, na službena putovanja potrošio je oko 160.000 evra, u restoranima na račun preduzeća naručivao specijalitete s tartufima, a u menadžmentu preduzeća zaposlio je stranačke kolege, uglavnom iz Vrčina, odakle je i on“, navodi se u tekstu Matorčevića.

Matorčević piše da su mandati Dragoljuba Simonovića na mestu predsednika Opštine Grocka obeleženi „spornim ugovorima i nikad ostvarenim planovima“.

„Tada je, između ostalog, potpisao i ugovor sa ’Srbijagasom’ u vrednosti od 21 milion evra za izgradnju gasovoda u Grockoj bez potpune dokumentacije. Projekat do danas nije završen. A on je 2016. godine postao ponovo predsednik Grocke“, stoji u tekstu.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.