Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Svakog drugog petka
Prijave za newsletter
Aktuelne medijske teme, svakog drugog petka u mesecu u Vašem Inboxu....

Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Novi mediji
Članci i informacije o Internetu, multimediji, digitalnom zapisu...
Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...
Aktuelni konkursi za novinare, urednike, fotoreportere, medijske kuće...

Press kliping tekstova koje mediji objavljuju jedni o drugima

Prijavite se na MC mejling liste

Aleksandar Obradović: Moja diploma je regularna

Izvor: Danas, 28.01.2020.

0 komentara      Ostavite komentar

Autor: Z. R.

Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović potvrdio je juče našem listu da je, uoči minulog vikenda, zvanično obavešten da mu je suspenzija, odnosno „udaljenje s rada produženo do okončanja krivičnog postupka“, koji se protiv njega vodi zbog navodnog odavanja poslovne tajne.

– Obradović nam je dostavio i dokumentaciju iz koje se vidi da je generalni direktor Krušika, Vladan Lukić, 7. oktobra prošle godine potpisao rešenje kojim mu se njemu „izriče mera privremenog udaljavanja sa rada, zbog određivanja mere zabrane napuštanja stana (kućnog pritvora)“. Uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću kućni pritvor je ukinut 18. decembra, a ta sudska odluka je u pravnoj službi Krušika, prema dokumentu u koji je naš list imao uvid, zavedena 27. decembra. Zašto mu je suspenzija s posla ovih dana produžena, ne zna se. Vladimir Gajić, advokat Aleksandra Obradovića tim povodom je našem listu nedavno rekao da „zakoni ne važe za Obradovića“.

– Naš list je od zaposlenih u Krušiku nezvanično obavešten da se spremaju novi pokušaji kompromitacije Obradovića i njegove tvrdnje da su privatni trgovci oružjem bliski SNS, pre svih firma GIM koja se dovodi u vezu sa Brankom Stefanovićem, ocem ministra policije Nebojše Stefanovića i kompanije Slobodana Tešića, Krušikove proizvode kupovale ispod cene i time valjevsku fabriku dovele u nezavidnu situaciju. Prema našim saznanjima, u režimskim medijima se priprema kampanja da je Aleksandar Obradović svoju visokoškolsku diplomu stekao neregularno, a da je njegova majka koja je, do 2014., bila direktorka u Krušika, po odlasku iz preduzeća „spaljivala određenu fabričku dokumentaciju“.

– Nema ništa sporno sa mojom diplomom. Završio sam Višu strukovnu školu u Valjevu, smer elektronsko poslovanje. Imam validnu diplomu, što je lako proveriti. Sve vreme od dolaska u Krušik radim na poslovima koji zahtevaju srednju stručnu spremu. To sa „paljenjem dokumentacije“ tek nije vredno komentarisanja, rekao nam je Obradović.

Uzbunjivač Aleksandar Obradović uhapšen je 18. septembra na svom radnom mestu u Krušiku, a u akciji hapšenja učestvovali su i pripadnici BIA. Nakon hapšenja, Obradović je sproveden u istražni zatvor u Beogradu. Iz kućnog pritvora, pod velikim pritiskom javnosti, pušten je posle tri nedelje.

Pogledajte sve komentare (0)     Ostavite komentar

Objavljeni komentari sadrže stavove koji nisu stavovi Medija centra. Odgovornost za sadržinu poruke i tačnost podataka snose korisnici sajta koji su komentare poslali.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u

Mediji o medijima

Ključne reči
   sve reči   tačnu frazu   bilo koju reč
Ključne reči

Za pretragu po datumu možete koristiti kalendar u levoj margini.