Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Dokumentarni serijal „Izlazak iz...“

Umetnička produkcijska grupa ShockART i Olivera Miloš Todorović, predstavljaju dokumentarni TV serijal pod nazivom „Izlazak iz...“, koji govori o uključivanju u samostalan život dece i mladih koji izlaze iz institucija socijalnog staranja u koje su dospeli iz različitih razloga.

Projekat koji je pomogla Ambasada Sjedinjenih američkih država u Beogradu i UNICEF u Srbiji, zagovara jednaku dostupnost životu posebno osetljive grupe dece i mladih koji su zbog socijalne deprivacije ili drugih razloga marginalizovani, diskriminisani ili izolovani.

Serijal se sastoji od šest polusatnih epizoda, koje će od 8. aprila, svakog ponedeljka u 21 čas, biti emitovane na Radio-televiziji Vojvodine.

„Izlazak iz...“ traga za odgovorima:

  • U kojoj meri su mladi koji napuštaju sistem pripremljeni za ovu veliku promenu njihovih životnih okolnosti? Šta očekuju i sa čime su suočeni?
  • Kako shvataju nezavisan život, ko im pruža pomoć u pripremi za napuštanje institucije?
  • Da li im i kako pomažu postojeće institucije, lokalna zajednica, organizacije civilnog društva? Koje su prve teškoće, nesporazumi, problemi?
  • Kako sami mladi mogu da prilagode svoja očekivanja i preuzmu više inicijative na putu ka nezavisnosti, na ulasku u ulogu odrasle osobe odgovorne za svoj život?

Više informacija na internet prezentaciji serijala shockart.org/izlazakiz.

Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u