Pogledajte i preuzmite fotografije visoke rezolucije iz kolekcije Medija centra...

Medija centar na Facebook-u

Posetite stranicu Medija centra na Facebook-u i postanite član...

Mediji o medijima, Događaji, Informacije

Direktni prenosi konferencija
Prenosi i arhiva snimaka konferencija na MC Web TV...

Kako inspekcije mogu zaštititi građane Srbije i ekonomiju?

Službeni glasnik Republike Srbije, uz podršku Ministarstva pravde i državne uprave Republike Srbije, organizuje Evropski pravni i politički forum pod nazivom „Kako inspekcije mogu zaštititi građane Srbije i ekonomiju?“.

Šesti po redu forum će se održati u petak, 5. aprila 2013. godine, sa početkom u 10 časova, u Maloj sali Doma Narodne skupštine (Trg Nikole Pašića 13, Beograd).

Cilj ovog foruma je da podstakne diskusiju među svim akterima u društvu o sistemu inspekcijskog nadzora i njegovoj efikasnosti kako bi se kreirao najbolji regulatorni okvir za inspekcijski nadzor u Republici Srbiji.

Skorašnji događaji vezani za pitanja sigurnosti kvaliteta prehrambene proizvodnje, veterinarsku politiku i efikasnost inspekcijskog nadzora uzrokovali su ozbiljnu zabrinutost građana, države i negativno uticali na privrednu zajednicu Republike Srbije.

Koja su opšta pravila inspekcijskog nadzora i koji su mehanizmi kontrole? Koje su prepreke efikasnom radu inspekcijskih organa i kako ih prevazići? Kolika su ovlašćenja inspektora i šta obuhvata program rada inspekcija? Šta se može postići informatizacijom inspekcijskog sistema i koji su pozitivni primeri regiona? Kakva je uloga i organizacija inspekcija u svetlu pristupanja Srbije Evropskoj uniji i kakva su iskustva stranih investitora? Da li inspekcije mogu pomoći privredi i kako? Da li je rad inspekcija dovoljno transparentan? - predstavljaju samo neka od brojnih pitanja koja će biti otvorena na Forumu.

Vaše učešće možete potvrditi najkasnije do petka, 29. marta, 2013. godine, putem mejla law.serbia@giz.de.

Preuzmite nacrt dnevnog reda (pdf)

Preuzmite spisak panelista (pdf)
Postavi link ka ovoj stranici na Facebook-u